DataLife Engine > новини > Експерт назвала вбивчу небезпеку чаю з цукром

Експерт назвала вбивчу небезпеку чаю з цукром

Експерт назвала вбивчу небезпеку чаю з цукром

Чай з цукром – смертельний ворог зубної емалі, зловживати цим напоєм не варто, порадила фахівець із чаю і кави Єлизавета Тихонова.

Сам чай корисний для зубів, тому що містить багато фтору. Але додавання в напій цукру обертає користь на шкоду, пише Главред.

{reklama}

Цукор утворює на зубах плівку. "Замкнені" під цією плівкою бактерії починають розмножуватися і руйнувати емаль.

"Розчинений цукор дуже сильно руйнує зуби. Чай містить багато фтору, який стабілізує зубну емаль. Цукор же повністю знищує фтор, той стає недоступний для зубів", - пояснила Тихонова.

Більш безпечна альтернатива чаю з цукром – це чай з варенням або медом, також можна випити чай вприкуску з цукеркою або шматочком шоколаду.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад