RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Ситні і прості рецепти на День захисника України: капусняк, бограч і куліш

Ведучий програми "Ранок з Україною" і кулінарний експерт Григорій Герман спеціально до Дня захисника України підготував добірку найбільш "мужицьких" страв. Кулінар розповів, як готувати традиційні козацькі страви - капусняк, бограч і куліш.

Ці страви прості і доступні будь-якій господині, але при цьому дуже ситні і смачні, пише Уніан.



Запорізький капусняк

- Пшоно - 3 ст. л.

- Свинячі ребра - 400 г.

- Квашена капуста - 600 г.

- Корінь селери - 50 г.

- Морква - 2 шт.

- Корінь петрушки - 2 шт.

- Сало свиняче - 50 г.

- Цибуля ріпчаста - 2 шт.

- Картопля - 400 г.

- Масло вершкове - 2 ст. л.

- Петрушка - 1 пучок.

- Сіль, цукор, лавровий лист і чорний перець горошком.

Половину цибулі, моркви, петрушки і селери почистити, нарізати кубиком і обсмажити на сковороді. Помити ребра, покласти в каструлю з водою і довести до кипіння. Зняти піну з бульйону і додати в нього овочі, посолити і варити ще 40 хвилин.

За 10 хвилин до готовності додати перець і лавровий лист. М'ясо вийняти і залишити остигати. Бульйон процідити і ще раз довести до кипіння.

Квашену капусту віджати від води, нарізати і тушкувати в сковороді в бульйоні. Решту овочі нарізати соломкою і обсмажити на вершковому маслі.

Пшоно промити, сало пропустити через м'ясорубку. Картоплю нарізати кубиками і покласти в бульйон. Через 10 хвилин додати тушковану квашену капусту, сало, пшоно, обсмажені овочі і трохи цукру. Варити до готовності крупи.

Для подачі ребра покласти в миску, залити капусняком і додати сметани.

Бограч по-закарпатськи

- Копчені свинячі ребра - 500 г.

- Телятина – 700 г.

- Бекон або сало з прорізом - 200 г.

- Копчені ковбаски - 200 г.

- Болгарський перець - 1 шт.

- Перець чилі - 2 шт.

- Ріпчаста цибуля - 4 шт.

- Томати – 2 шт.

- Морква - 2 шт.

- Картопля - 4 шт.

- Часник - 4 зубчики.

- Борошно - 4 ст. л.

- Яйце – 1 шт.

- Паприка – 100 гр.

- Петрушка і кріп – по пучку.

- Чорний мелений перець, сухий чебрець, сіль.

У глибокій каструлі обсмажити нарізане сало, додати нарізану цибулю і тушкувати до готовності під кришкою. Телятину нарізати великими кубиками, ребра розібрати на кісточки.

У каструлю з цибулею і салом додати половину паприки, трохи протушкувати, покласти туди м'ясо і ребра і покрити їх водою. Довести до кипіння на сильному вогні, а потім зменшити до мінімуму і тушкувати 1 годину.

Приготувати маленькі галушки з тіста з одного яйця і 4 ложок борошна. Від тіста відщипнути маленькі шматочки, викласти на якусь поверхню і притрусити борошном.

Відправити в каструлю нарізану кубиком моркву, подрібнений перець чилі, часник і другу половину паприки, картопля. Варити до напівготовності картоплі. Додати галушки.

Солодкий перець і помідори нарізати кубиком. Подрібнити ковбаски. Додати все це в каструлю і тушкувати 10 хвилин. Додати води якщо бограч занадто густий.

Козацький куліш

- Пшоно - 150 г.

- Сало з прорізом - 200 г.

- Середня картопля - 6 шт.

- Цибуля - 3 шт.

- Морква - 1 шт.

- Пучок петрушки.

- Сіль, перець чорний мелений, лавровий лист.

Пшоно промити, всипати в киплячу воду і знову довести до кипіння. Проварити на середньому вогні.

Картоплю нарізати кубиком і додати в каструлю з пшоном і варити майже до готовності.

Подрібнити сало, очистити і нарізати цибулю і моркву. Обсмажити до золотистого кольору і додати в каструлю з картоплею і пшоном. Варити до готовності, в кінці додати сіль і спеції.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Редактор: Анна Семьонова
14-10-2020, 01:20
Коментарів 0 Переглядів 1 913

Теги -

Відсьогодні, 24 квітня, на 10 пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону

По вулиці Героїв Майдану ускладнений рух
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Вирок суду – читати класику. Блог Юлії Пацаранюк
Чоловіка, який обікрав сестру, зобов'язали прочитати "Кайдашеву сім’ю" І.Нечуя-Левицького
“Красиве, спокійне, проєвропейське місто”. Блог Галини Олійник
Віталій Кім поділився враженнями від Чернівців та поміркував, на що зараз слід витрачати бюджетні кошти.
Кому дісталися гуманітарні швидкі допомоги – секрет: чому посадовці на Буковині не готові це розказати
Державні відомства приховали інформацію про отримувачів дорогих авто з Італії під приводом "обмеженого доступу"
ВІДЕО Переглянути все відео

До церкви приходьте на всю Великодню службу, щоби відчути велич свята, радить єпископ Феогност

Міжнародна програма з ефектом особистої присутності за участі європейських артистів цирку та героїчного артиста, що отримав поранення під Бахмутом.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

У "Магістраль" ви будете навчатися з висококваліфікованими інструкторами, які підготують вас до будь-яких дорожніх ситуацій. Наші автомобілі відповідають найвищим стандартам безпеки, а навчання проводиться за сучасними методиками, що забезпечує вам не лише отримання водійського посвідчення, але й практичні навички, необхідні для безпечного водіння.