М’ясна запіканка – це дуже смачна страва, яка буде доречною як у повсякденному меню, так і на святковому столі.
Готується така страва дуже просто, а виглядає завжди ефектно. Відомий шеф-кухар, кулінарний експерт Євген Клопотенко на своєму сайті поділився рецептом приготування м’ясної запіканки з яйцем та сиром, пише
Уніан.
М’ясна запіканка за рецептом Клопотенка
Інгредієнти:
- Яловичина (фарш) - 800 г
- Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт.
- Панірувальні сухарі - 2 ст. л.
- Мускатний горіх - 1 дрібка
- Бекон (або прошуто) - 5 шматочків
- Яйця - 5 шт.
- Натуральний йогурт - 200 г
- Сир Моцарела - 150 г
- Сіль, перець - за смаком
Приготування м’ясної запіканки покроково
Насамперед слід розігріти духовку до 180°C. Цибулю дрібно порубати та змішати з фаршем. Додати в нього панірувальні сухарі, 1 яйце, сіль, перець і добре перемішати. Викласти фарш у змащену маслом форму прямокутної форми й рівномірно розподіліть по дну і стінках.
В утворене поглиблення викласти шматочки бекону по всій довжині форми.
На бекон додати йогурт і теж рівномірно розподілити його формою. Зверху викласти шматочки порізаного сиру моцарела.
Потім акуратно розбити у поглиблення 4 яйця, щоб вони рівномірно розтеклися по формі, додати дрібку солі, трохи тертого сиру. Відправляємо випікати у духовці впродовж 60 хвилин.
М’ясній запіканці слід дати трохи охолонути в формі, потім акуратно дістати її та порізати на шматочки товщиною 2 сантиметри.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
9-10-2020, 01:40
0
1 130