RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Страви з гарбуза: п'ять неймовірно смачних осінніх рецептів

Гарбуз - це ціле джерело вітамінів і корисних мікроелементів. Варений і запечений гарбуз прекрасно засвоюється організмом. Цей овоч дуже низькокалорійний, але при цьому ситний і смачний.

Багатий смак гарбуза дозволяє використовувати його в найрізноманітніших стравах, як солодких, так і солоних, пише Уніан.



Гарбузова каша з пшоном

- Гарбуз - 500 г.

- Пшоно - 200 г.

- Молоко - 2 склянки.

- Вода - 1 стакан.

- Цукор - 1.5 ст. л.

- Вершкове масло - 1 ст. л.

- Сіль за смаком.

Гарбуз очистити від шкірки і крупно нарізати. Покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин. Молоко сильно нагріти, але не кип'ятити. Пшоно промити 3 рази.

Гарбуз потовкти товкачем і посолити, додати гаряче молоко і пшоно і добре перемішати. Поставити на плиту. Після закипання всипати цукор і варити до готовності пшона на маленькому вогні, помішуючи. Подавати з маслом.

У гарбузову кашу можна додати за смаком шкірку апельсина, банан, яблуко, родзинки, корицю або горіхи.

Гарбузовий суп-пюре з грінками і куркою

- Гарбуз - 1.5 кг.

- Картопля - 4 шт.

- Куряче філе - 300 г.

- Цибуля ріпчаста - 2 шт.

- Морква - 1 шт.

- Вершки - 0.5 склянки.

- Приправа каррі - 1 ч. л.

- Половинка білого батона.

- Часник - 2 зубчики.

- Сіль, перець за смаком.

Гарбуз очистити від насіння і шкірки, крупно нарізати. Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на тертці, часник і цибулю дрібно покришити.

Відварити курку у воді до готовності. Вийняти м'ясо, а курячий бульйон залишити в каструлі. У розігрітій сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати моркву і часник. Висипати овочі в каструлю з бульйоном.

Гарбуз трохи обсмажити на сковороді до м'якості і також всипати в бульйон разом з картоплею. Всі овочі повинні бути ледь покриті водою. Варити їх 30-40 хвилин на маленькому вогні до м'якості картоплі.

Куряче м'ясо нарізати шматками і додати в суп. Гарячий суп подрібнити блендером до стану пюре. Влити вершки, посолити, додати спеції каррі. Перемішати до однорідності і кип'ятити суп 5 хвилин. Подавати з підсмаженими грінками з білого батона.

Гарбузовий гарнір з картоплею і овочами

- Невеликий гарбуз - 1 шт.

- Морква - 1 шт.

- Часник - 1 зубчик.

- Велика цибулина - 1 шт.

- Картопля-3 шт.

- Вершкове масло для смаження.

Гарбуз і картоплю почистити і нарізати однаковими невеликими кубиками. Моркву нарізати маленькими кубиками або півкільцями. Цибулю і часник дрібно порубати.

На розігрітій сковорідці з вершковим маслом обсмажити часник до золотистого кольору, потім додати цибулю і смажити 3-4 хвилини. Додати моркву і смажити ще кілька хвилин. Покласти в сковорідку картоплю і гарбуз і смажити ще 25-30 хвилин до готовності овочів.

Такий гарнір можна подавати до м'яса або овочів або як самостійне блюдо. Як спеції можна використовувати мускатний горіх, прованські трави або хмелі-сунелі.

Гарбузові кекси з горіхами і корицею


- Гарбуз - 300 г.

- Горіхи волоські - 50 г.

- Цукор - 150 г.

- Борошно - 150 г.

- Олія рослинна - 50 мл.

- Яйце - 1 шт.

- Розпушувач - 1 ч. ложка.

- Кориця мелена - за смаком.

- Цукрова пудра - 1 ст. ложка.

- Вода - 50 мл.

Волоські горіхи обсмажити 5 хвилин на середньому вогні, почистити від шкірки і остудити. Гарбуз нарізати кубиками, висипати в каструлю, залити водою і варити 20 хвилин до готовності. Подрібнити в пюре блендером, остудити.

У чашу всипати цукор, корицю, 150 г пюре з гарбуза і рослинну олію. Перемішати до однорідності. Вбити яйце і перемішати. В іншому посуді просіяти борошно, подрібнити горіхи і додати розпушувач, перемішати. З'єднати і змішати обидві маси.

Форму для випічки змастити маслом і вилити тісто. Випікати 50 хвилин при температурі 180 градусів. Ви можете приготувати один великий кекс або розділити тісто на маленькі формочки.

Гарбузове рагу з рисом

- Білий довгозернистий рис - 1 ст.

- Гарбуз - 250 г.

- Часник - 3 зубчики.

- Куркума - 0.5 ч. л.

- Соняшникова олія для смаження.

- Кінза або петрушка для прикраси.

Гарбуз почистити і нарізати невеликими шматочками. Дрібно порізати часник. Смажити часник помішуючи на рослинній олії 2 хвилини. Додайте гарбуз і смажте ще 5 хвилин до м'якості. Перекладіть в каструлю, додайте промитий рис, всипте куркуму, посоліть. Залийте водою і варіть 25 хвилин.

Подавайте до столу в гарячому вигляді, прикрасивши подрібненою кінзою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram










Редактор: Анна Семьонова
8-10-2020, 01:30
Коментарів 0 Переглядів 2 017

Теги -


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми

Внаслідок аварії загинули 17-річна дівчина та 30-річний чоловік
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.