Пиріжки з вишнями – смачні та по-ягідному соковиті.
Т
істо для пиріжків з вишнею підійде різне: дріжджове, листкове чи пісочне. А для начинки слід прибрати із ягід кісточки, пише Уніан.
Пиріжки з вишнями у духовці
Для тіста
- Борошно - 3 ст.
- Молоко (не надто жирне) - 260 мл
- Сухі дріжджі - 1,5 ч.л.
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Курячі яйця - 1 шт.
- Цукор - 3 ст.л.
- Сіль - 1 ч.л.
Для начинки
- Вишня - 500 г
- Цукор - 150 г
Для змазування пиріжків та дека
- Курячі яйця - 1 шт.
- Рослинна олія - 1,5 ч.л.
Яйце збити з цукром. Додати сіль і ще трохи збити. Влити тепле молоко.
Сухі дріжджі змішати з борошном. Тепер з'єднати сухі та рідкі інгредієнти, перемішати. Потім влити олію.
Спершу ложкою, а потім руками замісити тісто. Вимішувати його слід 10-15 хвилин. Накрити тісто рушником і залишити теплому місці на 1 годину.
Тим часом помити вишні й вийняти із них кісточки.
Тісто, яке вже добре піднялося, розділити на невеликі шматочки. Далі кожну заготовку розім’яти руками в коржик, покласти кілька вишень і посипати цукром. Добре скріпити краї пиріжка. Покласти швом угору, щоб не витікав сік. Викласти пиріжки на пергамент для випічки, змащений олією.
Для змазування пиріжків злегка збити яйце. Змастити ним пиріжки.
Відправити їх на розстойку в духовку приблизно на 15 хвилин за мінімальної температури, щоб пиріжки піднялися.
Потім збільшити температуру до 180°С і випікати до золотистого кольору, враховуючи особливості духовки. Готові пиріжки злегка скропити водою, накрити рушником і дати охолонути.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram