RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Не виходить випічка: 5 поширених помилок багатьох господинь, які варто знати

Напевно, кожна господиня могла неодноразово стикатися з такою проблемою, як погано піднятий бісквіт або не пропечений корж. Часом буває так, що тісто може піднятися, а потім різко впасти і на виході ми можемо отримати не повітряний і пишний бісквіт, а тонкий і практично непропечений млинець.

Щоб подібного ніколи не відбувалося головне знати 5 найпоширеніших помилок, які можуть здійснювати не один раз, толком не знаючи в чому саме справа. Подібне знання в кінцевому підсумку дозволить уникнути втрати великої кількості зіпсованих продуктів, часу, сил і побереже нерви, тим самим не зіпсувавши настрою, інформує Ukr.Media.



Відкрити духовку до того, як пройде мінімум 15 хвилин

Більшість господинь, особливо початківців готувати, турбує готовність випічки, з цієї причини вони можуть занадто часто відкривати дверцята духовки, що випускає з неї деяку частину тепла. При таких маневрах температура в духовці знижується на 10-20 градусів. Найкраще взагалі не відкривати духовку протягом 15-30 хвилин, щоб випічка змогла максимально піднятися і схопитися.

Гасити оцтом або лимонною кислотою перед випічкою

Завдяки гасінню соди виробляється вуглекислий газ, який якраз-таки і дозволяє випічки піднятися. Правда, не варто гасити соду або лимонну кислоту перед тим як почати випікати, бо таким чином весь газ випуститься в повітря і бісквіт в результаті погано або ж взагалі не підніметься.

Відразу витягувати випічку з форми

Якщо ж відразу після готовності витягнути випічку з форми, то зростає ризик порвати тісто, що також зашкодить його пишності і легкості, а також зовнішнім виглядом. З цієї причини варто чекати близько 5-7 хвилин перш ніж виймати з форми.

Не перевіряти готовність випічки

У жодному разі не покладайтеся на той час, який був зазначений в рецептах, бо у кожної духовки свій розігрів і вона може по-різному випікати. З цієї причини варто перевіряти випічку на готовність за допомогою звичайного сухого сірника або зубочистки. Необхідно просто проткнути дерев'яну паличку в бісквіт або кекс і перевірити — якщо суха, то готова, якщо ні, то потрібно ще потримати.

Додавати інгредієнти з вичерпаним терміном придатності

Більшість господинь можуть застосовувати продукти, які вийшли з терміну придатності, але робити це не варто, бо вони втрачають свої властивості, що вже робить їх непридатними для випічки. Тому потрібно використовувати тільки свіжі продукти.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
28-09-2020, 01:50
Коментарів 0 Переглядів 1 186

Фото ілюстративне

Понад 15 країн світу є споживачами продуктів із нашого краю


Внаслідок аварії кермувальник загинув на місці події, а пасажир отримав травми
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Олена Рєпіна – випускниця Міжнародної програми "Капеланська академія"


«По ліки їду дев’ять кілометрів». Блог Людмили Осадчук
Як живуть мешканці села Чорнівка, яке приєднали до Чернівецької територіальної громади
Долар не буде вищим за 47 гривень. Блог Богдана Сторощука
Які будуть ціни, курс долара та інфляція у 2025 році
ВІДЕО Переглянути все відео

Паровоз не курсував уже понад 60 років

Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.

"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.

Кожен маленький гість отримає солодкий подарунок за віршик чи талант. Варто лиш продекламувати віршик чи розповісти, яким чемним був цього року.