5 корисних порад для господинь, які досі не навчилися користуватися мультиваркою

новини
1 823
0
5 корисних порад для господинь, які досі не навчилися користуватися мультиваркою

Мультиварка — один з найбільш простих у використанні приладів, який може замінити плиту, духовку, мікрохвильову піч і пароварку. Але головна перевага техніки у тому, що вона позбавляє від необхідності стояти біля плити, стежачи за тим, щоб страви не пригорали і не википали.

У деяких моделях мультиварок закладено до 50 програм, а це означає, що у них можна приготувати майже все, за рідкісним винятком, інформує Ukr.Media.



Мультиварка особливо стане у нагоді тим, кому потрібно працювати з домівки і готувати на усю родину.

5 найчастіших помилок під час приготування страв

Встановлюйте правильний час

Приготувати курячий суп за 20 хвилин, а м'ясне рагу за півгодини — мрія будь-якого кухаря, але за реальних умов на це потрібно більше часу, і мультиварка — не виняток.

Тут важливо враховувати те, скільки продуктів, яких саме ви закладаєте у чашу. Чим більший об'єм, тим більше часу потрібно, щоб прилад досяг потрібного тиску.

А високий тиск є ключовим фактором швидкого приготування. Цей показник не закладається у більшість рецептів, тож сміливо додавайте час, у середньому, 5-10 додаткових хвилин.

Нагрівальні елементи розташовуються на дні або у кришці мультиварки, тому у нижню частину чаші потрібно викладати продукти, які довше готуються.

Не перевантажуйте чашу

Принцип той самий, що й в електричному чайнику. На чаші приладу нанесена максимальна позначка рівня рідини. Цю межу не можна порушувати.

Під час приготування страв під тиском не заповнюйте чашу більше, ніж на дві третини, а якщо ви готуєте крупи або бобові, які збільшуються у розмірі під час варіння, заповнюйте її до середини.

Обсмажуйте м'ясо на сковорідці

У багатьох моделях є додаткова функція: "гриль" або "обсмажування".

Якщо вас влаштовує якість приготованих таким чином страв, ми не проти. Але для того, щоб м'ясо і овочі виходили смачнішими та більш запашними, рекомендуємо все ж таки трохи обсмажити їх на сковорідці традиційним способом, додавши трохи олії.

Така ж сама порада стосується обсмажування фаршу або котлет. Якщо попередньо обваляти їх у борошні і обсмажити на сковорідці, вони будуть більш соковитими і смачними.

Не перемішуйте інгредієнти доти, доки страва не буде майже готова.

Не намагайтеся повернути клапан тиску

Є два способи скинути тиск у мультиварці: швидкий і природний. Швидкий спосіб означає, що ви обережно повертаєте клапан, випускаючи пару, а природний дозволяє приладу самостійно і повільно знижувати тиск без будь-якого втручання з вашого боку.

Різниця є і вона має значення.

Який спосіб краще використовувати, зазвичай вказується у рецептах, але ви можете використовувати базове правило: швидкий випуск пари підходить для продуктів, які можна легко переварити (яйця, овочі або риба), а природне випускання пари використовується для приготування страв, які через тривале тушкування стають тільки смачнішими.

Наприклад, це стосується м'яса, квасолі або наваристих супів.

Не забувайте промивати силіконову гумку-ущільнювач

Якщо помітили дивний і нехарактерний для страви запах під час приготування, можливо, причина у непромитій ущільнюючій гумці, яка знаходиться на кришці мультиварки.

Вона потрібна для надійної герметизації під час роботи приладу і запобігає викиду пари з чаші. А оскільки гумка зроблена з силікону, вона досить швидко забруднюється і вбирає сторонні запахи.

Промивайте її регулярно після кожного використання мультиварки.

І ще: не варіть у мультиварці макаронні вироби. Вони виходять несмачними.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
На Буковині перевіряють перевізників: оштрафували водія автобуса «Чернівці — Ужгород»
20 120
На Буковині жінка мчала з хворою дитиною: поліція супроводила авто до лікарні
17 434
Подаровані Чернівцям автобуси із Чехії використають під час ремонту Головної
16 725
До Чернівців прибули міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
11 511
Нові мости та пункти пропуску: що обговорювали у Чернівцях міністри закордонних справ України, Румунії та Молдови
10 615
Вічна пам'ять та слава. Сьогодні Буковина прощається із двома захисниками
8 582
Не ремонтували майже 70 років: на Буковині відновили міст на трасі Чернівці – Хотин
8 402
Град, грози, шквали. Завтра на Буковині різко погіршиться погода
8 299
Рівень алкоголю перевищував норму у 13 разів: у Чернівцях п'яний водій вчинив ДТП
6 304
На Буковину прибув потяг із переселенцями із Донбасу - фото
6 130


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.