Не всі продукти можна "відправляти" у мікрохвильову піч.
Деякі при нагріванні можуть вибухнути і навіть пошкодити техніку.
Яйця. Якщо це зробити, то в печі буде утворюватися сильний тиск на куряче яйце. І в підсумку міцна шкаралупа не витримає і трісне.
Фрукти. Деякі ягоди або фрукти, якщо їх розігрівати в мікрохвильовці, можуть "вибухнути". Мало того, що вони можуть пошкодити техніку, так ще і втрачають свої корисні властивості. Деякі вчені взагалі вважають, що під впливом високих температур багато фруктів можуть стати отруйними.
Овочеві салати. В овочах містяться речовини, які при нагріванні в мікрохвильовій печі стають канцерогенами. Тому, якщо салат холодний, то його краще поставити на кухонний стіл і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.
Кисломолочні продукти. Вони містять живі біфідо- і лактобактерії, які корисні для травлення. При нагріванні в мікрохвильовій печі вони "гинуть", а сам продукт втрачає смакові якості. Щоб зберегти смак і корисні властивості, необхідно дістати продукт з холодильника і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.
Мед. При довгому зберіганні мед часто кристалізується. І дехто, щоб повернути йому колишню консистенцію, розтоплюють його в мікрохвильовій печі. Однак не варто цього робити, тому що цілющі якості меду відразу ж втрачаються.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram