П'ять продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці

новини
1 200
0
П'ять продуктів, які не можна розігрівати у мікрохвильовці

Не всі продукти можна "відправляти" у мікрохвильову піч.

Деякі при нагріванні можуть вибухнути і навіть пошкодити техніку.



Яйця. Якщо це зробити, то в печі буде утворюватися сильний тиск на куряче яйце. І в підсумку міцна шкаралупа не витримає і трісне.

Фрукти. Деякі ягоди або фрукти, якщо їх розігрівати в мікрохвильовці, можуть "вибухнути". Мало того, що вони можуть пошкодити техніку, так ще і втрачають свої корисні властивості. Деякі вчені взагалі вважають, що під впливом високих температур багато фруктів можуть стати отруйними.

Овочеві салати. В овочах містяться речовини, які при нагріванні в мікрохвильовій печі стають канцерогенами. Тому, якщо салат холодний, то його краще поставити на кухонний стіл і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.

Кисломолочні продукти. Вони містять живі біфідо- і лактобактерії, які корисні для травлення. При нагріванні в мікрохвильовій печі вони "гинуть", а сам продукт втрачає смакові якості. Щоб зберегти смак і корисні властивості, необхідно дістати продукт з холодильника і почекати, поки він зігріється при кімнатній температурі.

Мед. При довгому зберіганні мед часто кристалізується. І дехто, щоб повернути йому колишню консистенцію, розтоплюють його в мікрохвильовій печі. Однак не варто цього робити, тому що цілющі якості меду відразу ж втрачаються.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: