Індукційна поверхня: важливі правила використання інноваційної плити*

новини
996
0
* На правах реклами

Індукційна поверхня: важливі правила використання інноваційної плити*


Індукційні варильні поверхні стають все більш доступні в ціні, тому завойовують популярність. Ті, хто вже оцінив усі особливості цієї побутової техніки, зазначають її економічність, високу швидкість та точність, і також бездоганний зовнішній вигляд.
На відміну від поверхонь з прямим нагрівом, тут не відбувається передача тепла, а нагрівається саме дно посуду. Це повністю змінює підхід до приготування їжі, роблячи його простим, зручним та безпечним.
Однак експерти компанії Electrolux відзначають: індукційна поверхня вимагає дотримання певних правил використання, які дозволяють продовжити термін її ефективної роботи. Давайте розберемо найважливіші моменти.

Вибір посуду



Індукційна поверхня: важливі правила використання інноваційної плити*


В індукційних варильних поверхонь є певні вимоги до посуду. Справа в тому, що технологія роботи цієї техніки полягає не в прямій передачі тепла від джерела нагрівання, а в розігріві безпосередньо металу дна посуду. При цьому посуд повинен бути вироблений з феромагнітних металів, оскільки саме вони можуть взаємодіяти з магнітним полем котушок.
Інженери Electrolux виділили кілька важливих особливостей, яким повинен відповідати посуд для індукційної поверхні:
  • матеріал: нержавіюча сталь, емальована сталь або чавун. Не допускається використання тонкого алюмінієвого або мідного посуду. Оскільки ці матеріали дуже плавкі і при сильному нагріванні можуть залишити сліди на склокераміці, від яких неможливо позбутися;
  • розмір: мінімум половина діаметра конфорки. Каву у вузькій турці приготувати на індукційній плиті не вийде, вона навіть не включиться. Однак є певна хитрість – спеціальні адаптери, які розширюють площину нагріву та дозволяють ставити невеликий посуд;
  • дно: товсте, не менше 3-6 мм. Тонке дно може деформуватися, що позначається на ефективності роботи плити.
При виборі посуду обов'язково звертайте увагу на маркування, яке розміщене зазвичай на дні.
Іконки, які вказують на можливість використання з індукційними плитами, зазвичай виконують у вигляді зигзагів або петель.
Також може бути напис Induction, який чітко вказує на те, що посуд можна встановлювати на індукційну поверхню.

Безпечна робота



Індукційна поверхня: важливі правила використання інноваційної плити*


Індукційна варильна поверхня вважається одним з найбезпечніших кухонних приладів. Вона не нагрівається, тому не може стати джерелом загоряння. А магнітне поле, створюване приладом, абсолютно не шкідливе для здорової людини.
Однак експерти все ж виділяють кілька важливих правил роботи з індукційного панеллю:
  • як і будь-який електроприлад, техніка боїться вологи та повинна бути надійно захищена від короткого замикання та перевантажень у мережі;
  • люди з встановленими кардіостимуляторами повинні знаходитися на відстані не менше 30 см від плити, щоб уникнути несприятливого впливу на них магнітного поля;
  • незважаючи на те, що поверхня плити не нагрівається, знімати гарячі каструлі та сковорідки варто максимально обережно, адже об них також легко обпектися.


Догляд та чистка поверхні



Індукційна поверхня: важливі правила використання інноваційної плити*


До очищення поверхні варто приступати тільки після того, як розсіється залишкове тепло, яке передалося від посуду склокераміці. Для максимально зручної чистки варто купити спеціальний скребок, який легко прибирає забруднення з поверхні, не пошкоджуючи її.
Доглядати за індукційної панеллю варто так само, як і за будь-який інший плитою із склокераміки:
  • не використовувати порошкові чистячі засоби;
  • не застосовувати жорсткі губки та металеві скребки;
  • видаляти забруднення максимально швидко після охолодження.
Користуйтеся індукційною плитою правильно, і вона буде радувати вас своєю роботою довгі роки!
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: