Кавун — дуже смачний і корисний продукт, який готовий доставити вам величезне задоволення, інформує
Ukr.Media. Але! Кавун — не найбезпечніший плід, який можна собі уявити. Кавун належить до тих плодів, які підступно мстять за неправильне вживання їх в їжу.
По-перше, це сильна сечогінна ягода і занадто великі порції за раз чреваті подальшим дискомфортом в області сечового міхура.
По-друге, при поїданні кавуна відразу після іншої їжі, можна дістати напад метеоризму, здуття і біль в животі, а також розлад кишечника.
Названа максимальна порція кавуна, яку допустимо з'їсти без шкоди для здоров'я — з а словами експерта, кавуни мають безліч корисних властивостей. Ці плоди відрізняються високим вмістом бета-каротину, B5, A, B6, кремнію, кальцію, магнію, калію, натрію, заліза, цинку і фосфору. Крім того, в них є фолієва кислота й амінокислота лізин, яка покращує засвоєння кальцію.
Помірне вживання кавунів допомагає притупити відчуття голоду, що може бути корисно при схудненні. Це пов'язано з тим, що в кавунах багато рідини, яка заповнює шлунок і зменшує бажання з'їсти щось калорійне. Але, додаючи даний продукт в їжу, потрібно строго стежити за його кількістю.
У кавуні міститься багато цукру — від п'яти до 10 грамів на 100 грамів м'якоті. Це, по-перше, надмірне навантаження на підшлункову залозу. По-друге, його безконтрольне вживання може привести до зайвої ваги.
Доросла порція повинна бути обмежена 400-500 грамами, а дитяча — 300-400 грамами.
При цьому кавуни краще не їсти після основного приймання їжі.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
18-08-2020, 01:20
0
2 818