Морозиво з оселедцем: що впливає на наші харчові вподобання

новини
877
0
Морозиво з оселедцем: що впливає на наші харчові вподобання

Вчені з Центру інтегральних медичних наук Рікена і Університету Осаки скористалися базою даних Біобанку Японії. Вони вивчили ДНК, клінічну інформацію і харчові звички більш ніж 160 тисяч японців.

Дослідники виявили зв'язок генів з 13 харчовими звичками, пише 24tv.ua



Як гени впливають на харчові вподобання

Виявилося, любов до кави, чаю, алкоголю, йогурту, сиру, натто (ферментованим соєвих бобів), тофу, риби, овочів і м'яса пов'язана з особливостями генетики.

Так, при генетичному варіанті, який відповідає за здатність сприймати гіркі смаки, люди їли тофу, а без цього варіанту не любили алкогольні напої. У любителів риби, натто, тофу і овочів виявився генетичний варіант, при якому вища чутливість до пікантних або "м'ясних" смаків.

Основні інгредієнти продуктів теж мали значення. Наприклад, є генетичний зв'язок між вживанням йогурту і сиру.

Зв'язки між ДНК і харчовими уподобаннями були виявлені і в європейських дослідженнях. Вчені виявили генетичні варіанти, які впливають на вибір вершкового масла або рослинної олії, а також генетичні варіанти, пов'язані зі сприйняттям солоної їжі.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: