Рецепт молодої запеченої картоплі в духовці.
Страва виходить ароматним, ситним, смачним, а готувати дуже просто, інформує Ukr.Media.
Інгредієнт
-Картопля — 1 кг.
-Рослинна олія — 2 ст. л.
-Масло вершкове — 50 грамів
-Сіль — 1 ч. л.
-Приправа до картоплі — 1 ч. л.
-Часник — 2 зубки
-Зелень кропу і петрушки — 15 грамів
Приготування
1. Картоплю середньої величини очищаємо, промиваємо, перекладаємо в каструлю, додаємо сіль і заливаємо окропом. Ставимо на вогонь і з моменту закипання проварюємо протягом 7 хвилин.
2. Зливаємо воду, вливаємо рослинну олію, додаємо сіль, і приправу до картоплі, накриваємо каструлю кришкою і ретельно струшуємо картоплю з приправами.
3. Перекладаємо картоплю в форму для запікання, і ставимо запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на 35-40 хвилин.
4. Готуємо заправку. Дрібно подрібнюємо зелень петрушки і кропу, перекладаємо до розтопленого вершкового масла, сюди ж пропускаємо через прес часник, і добре перемішуємо. Готову картоплю поливаємо заправкою і подаємо на стіл!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram