Як правильно обрати келихи для вина

новини
937
0
Як правильно обрати келихи для вина

Він володіє різними особливостями для білого і червоного вин.

Щоб правильно вибрати келихи для вина, необхідно звернути увагу на кілька важливих нюансів, розповідає 24 канал.



Цікаве про келихи

У 1756 році в Австрії був заснований будинок Riedel, який виготовляє келихи ручної роботи і питне скло машинного виробництва. Бізнесмен-склодув в 9-му поколінні Клаус Рідель зробив відкриття, заявивши, що аромат і смак напою залежать від форми тари.

Психологи з ним згодні. На їхню думку, від келиха залежить також настрій споживача. Наприклад, скляні прозорі судини викликають почуття легкості.

Як вибрати

Для білих вин підійде витягнута форма келиха, а для червоних – більш круглі форми. На смак вина впливає не лише температура напою, але також діаметр і товщина скла судини.

Особливості посудини для вина:

- виготовлена з прозорого скла (колір напою має бути видно – це важливий момент дегустації);

- з довгою ніжкою, за яку зручно тримати келих;

- чаша плавно звужується до низу, щоб аромат напою досягав носа;

- бездоганно чиста (залишки миючих засобів або пил можуть змінити смак);

- зберігається у місці без запахів.

Червоні вина

Дуже насичені, тому для розкриття аромату потрібно більше контакту з киснем. У зв'язку з цим, келихи з широкою основою, яке звужується до країв, відмінно підходять для цього напою.

Види посудин для червоного вина

1."Бордо" – посудина у формі тюльпана, що не розкрився, великого об'єму (близько 600 мл).

2."Бургундія" – келих кулястої форми і ємністю близько 700 мл. Цей тип використовують сомельє.

3."Гран Крю" – величезна чаша (іноді більше літра) для максимальної площі стикання вина з киснем.

Білі вина

Ідеальними стануть келихи, схожі на "Бордо", але менші за об'ємом. Так як білі сорти подаються охолодженими, ємність використовується до 340 мл. Форма чаші – пряма або опукла.

Догляд

Важливий момент для дегустації вин. Келихи необхідно завжди тримати у чистоті і уникати зберігання у картонних коробках – це може вплинути на смак і аромат напою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: