RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Як влітку доглядати за волоссям, щоб зберегти фарбування

Нехай вас не заспокоює той факт, що ви проводите літо в місті. Сонцю все одно — прямуєте ви в офіс, на дитячий майданчик з малюком або йдете на пляж, інформує Ukr.Media.



Воно в прямому сенсі випробовує вашу шевелюру на міцність. І якщо негативний вплив на структуру волосся ви відчуєте лише через деякий час, то проблеми з кольором помітите дуже швидко.

Всю драму відносин волосся і сонця можна описати буквально однією фразою: "Чим нижча вологість повітря, тим нижчий рівень вологи усередині волосин". А якщо до цього додати сумнівні презенти від ультрафіолету у вигляді активізації окисного процесу кутикули волосин (у результаті порушується процес природного поновлення клітин) і "бонуси" від морської води (пористе волосся легко вбирає в себе і накопичує солі, важкі метали, досить швидко перетворюючись в суху і ламку "солому"), то стає зрозуміло, що боротьба за здоров'я волосся і їх красивий колір буде непростою.

Зрозуміло, перед відпусткою бажано подарувати волоссю салонний догляд (так максимально підвищуються шанси, що ви повернетеся додому з шевелюрою ідеального вигляду і кольору). Ну, а якщо ви з якихось причин до салону так і не дійшли, скористайтеся цими порадами.

Купуйте шампунь і бальзам тієї ж фірми, що і ваша фарба для волосся

Цей базовий догляд ви повинні гарантувати волоссю в домашніх умовах незалежно від сезону (але особливо важливо не порушувати це правило в період активного сонця).

Брендів безліч, і в кожного з них є якась "фішка". Як ці особливості шампуню від однієї компанії подружаться з особливостями кондиціонера іншої компанії, можна тільки здогадуватися. Добре, якщо ви не відчуєте глобальних змін у стані волосся в гіршу сторону. Але навряд чи від такого міксу ефект, який заявляється виробником буде повноцінним.

Професійні лінійки для волосся створюються за принципом синергії — тобто взаємно підсилюють дію один одного.

Щоб підібрати оптимальний тандем фарби, шампуні, кондиціонеру, маски, звертайтеся до майстра в салон краси, а не до продавця в магазин. Важливо, щоб це зробив професіонал, оскільки методика і технологія фарбування впливають на потреби волосся.

Наприклад, білявки — це апріорі чутливе волосся і чутлива шкіра голови. До того ж їм важливо купувати спеціальний шампунь для світлого волосся (зазвичай pH такого засобу трохи нижчий середнього), який не відкриває кутикулу і, відповідно, не вимиває пігмент.

Мийте волосся всякий раз після купання в солоній воді або басейні

Все-таки від солоної води для волосся більше шкоди, ніж користі. А якщо ваш відпочинок був сонячним і морським — тим більше, тому що волога покидала ваше волосся з неймовірною швидкістю! Ось чому потрібно не забувати мити волосся шампунем (!) всякий раз, коли ви закінчуєте морські ванни.

Не забувайте про кондиціонер

Здавалося б, проста істина, але важливість дотримання цього правила багато хто недооцінює. Крім того, багато хто банально не вміє правильно мити волосся, шкіру голови і грамотно наносити кондиціонер.

По-перше, шампунь рекомендується наносити на сильно вологе волосся по всій довжині, а не лише на маківку, забувши при цьому про скроні, потилицю і зону чубчика. До того ж ці маніпуляції краще проводити двічі (перший раз шампунь видаляє забруднення, а другий раз — працює по своєму "профілю").

По-друге, шампунь наноситься до маски і вже тим більше до кондиціонера, оскільки його головна мета — очистити волосся від забруднення. А робить він це, "відкриваючи" лусочки волосся.

Що стосується кондиціонера, то його потрібно правильно розподіляти по волоссю. Важливо наносити засіб на кінчики, пальцями розплутуючи їх (бальзам розгладжує, трохи притискає кутикулу, яка була розкрита шампунем).

Саме на кінчики, інакше вже через кілька годин відчуєте, що волосся стало жирним.

Особливо це стосується власниць тонкого волосся.

Для того щоб підтримувати колір волосся (особливого ставлення до себе вимагають холодні відтінки), придбайте тонуючий кондиціонер. Його завдання — компенсувати втрачений пігмент у волоссі і водночас додавати волоссю еластичності і міцності.

Придбайте незмивний спрей для волосся

Він застосовується після кондиціонера. Потрібно видалити зайву вологу рушником, а потім в необхідній кількості нанести на волосся і розчесати його хорошим масажним гребінцем. Таким чином волосся отримає порцію додаткового зволоження і поживних речовин.

Влітку придивіться до спреїв (а краще цілих лінійок) з SPF.

Такі засоби не тільки наситять і відновлять волосся, але і захистять його від стоншування.

А ще "сонячний догляд" (вони є практично у всіх професійних брендах для волосся) допоможуть блондинкам не піти в неприємну зеленувату гаму (це може відбуватися із-за солей і мінералів, якими багата морська вода), а шатенкам — не дозволять шевелюрі стати рудо-коньячною.

Користуйтеся олією для волосся і термозахистом

Літній відпочинок — це далеко не завжди сушка волосся на свіжому повітрі. Часто (а то й щодня) в хід йде фен, плойка або щипці. Ні, ми не закликаємо вас відмовлятися від красивих укладок (все-таки тут ключову роль грає якість інструменту і техніка виконання укладки). Ми наполягаємо на використанні перед укладанням термозахисту.

Такі засоби наносяться на злегка вологе волосся перед сушкою/укладанням.

Намагайтеся все ж сушити волосся на не найбільш гарячому режимі.

До речі, бувають олії як для блондинок, так і для брюнеток.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
2-08-2020, 01:40
Коментарів 0 Переглядів 964


Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!