RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |

Небезпечні для здоров'я ґаджети — яких краще уникати

Сучасні ґаджети допомагають спростити й поліпшити різні сфери вашого життя. Вони настільки міцно закріпилися в буденності, що без деяких із навіть важко себе уявити. Багато хто використовує їх регулярно, навіть не замислюючись про приховану загрозу, інформує Ukr.Media.



Соляна лампа

У квартирах все частіше почали з'являтися соляні лампи — джерела неяскравого затишного світла, що насичують повітря негативними іонами натрію, хлору і йоду. Вони знищують мікроби, нейтралізують неприємні запахи й сприятливо впливають на імунітет. Але ветеринари попереджають — подібні пристрої небезпечні для домашніх тварин. Через цікавість кішки і собаки починають облизувати лампу, а оскільки вона повністю складається з солі, тварина може вжити небезпечну дозу та отруїтися.

Смартфони

У багатьох ранок починається не з кави, а зі смартфона. Буває, що в ньому прихований цілий список компроматів на життя людини: від секретних листувань у соцмережах, особистих фото та відео до важливих заміток по роботі. Але про інформаційну небезпеку смартфона все вже розповів фільм "Текст". Зараз про інше. Якщо сидіти в екрані смартфона годинами, з часом можна помітити погіршення гостроти зору. Крім того, звичка проводити час за смартфоном перед сном знижує вироблення мелатоніну — гормону сну, який регулює роботу життєво важливих систем організму.

Електрощітки для обличчя

Цей б'юті-ґаджет для глибокого очищення шкіри здобув шалену популярність. Проте при неправильному використанні він може перетворитися у вбивчу зброю для шкіри. Якщо на обличчі є гнійні прищі, купероз або інші шкірні проблеми, щітка може тільки погіршити ситуацію. Бактерії поширюються по всьому обличчю, а це може спровокувати нові висипання. Особливо таким ґаджетом полюбляють користуватися власниці проблемної шкіри, які вирішили раз і назавжди позбутися від акне за допомогою диво-щітки, яка, на жаль, не є панацеєю від подібних захворювань.

Навушники

Багатьом складно уявити своє життя без музичного супроводу. Люди слухають музику, аудіокниги, спілкуються по телефону в навушниках. Однак отоларингологи стверджують, що через це глухуватість стрімко молодшає — з 70 років до 30-40. Часте прослуховування музики в навушниках може стати причиною головних болей, перепадів тиску, дзвону у вухах, а в особливих випадках — привести до справжньої глухоти.

Ще один мінус — дуже хороша зовнішня звукоізоляція, особливо якщо йдеться про вакуумні навушники — на вулиці людина може просто не почути сигнал небезпеки.

Зволожувач повітря

Якщо заливати у зволожувач воду, що не пройшла очищення, то наявні в ній солі кальцію випаровуються й осідають на поверхнях і в легенях. Особливо це помітно на пластику чорного кольору. Для цілком здорової людини це не страшно, а ось алергіки та астматики можуть постраждати. Допомагає боротися з цим установка фільтра типу "осмос".

Якщо регулярно не промивати зволожувач, застояна вода стає розсадником бактерій, поширюючи їх по кімнаті.

Парові зволожувачі виділяють гарячий пар. Якщо в будинку є активна дитина або домашня тварина, є ризик, що вони можуть перекинути на себе пристрій та отримати опіки.

Окуляри віртуальної реальності

Це відносно новий ґаджет, який має великий спектр застосування. Такі окуляри використовують для глибокого занурення у всесвіт відеоігор, для перегляду кіно і серіалів, презентацій нерухомості та дизайну інтер'єрів, для віртуального відвідування екскурсій та атракціонів, і навіть для психотерапії.

Але VR-окуляри характеризуються суттєвим навантаженням на вестибулярний апарат. Під час тривалого перебування в них, людину заколисує. Користувач може відчувати головні болі, нудоту, дезорієнтацію у просторі. Тому лікарі не рекомендують використовувати їх дітям до 13 років і наполягають на консультації перед використанням вагітним, людям з хворим серцем і людям з косоокістю.

Багато уникають VR-окуляри, побоюючись погіршення зору. Але однозначної думки про зв'язок між ґаджетом та офтальмологічними захворюваннями поки що немає.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Аліна Книжник
27-07-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 895

• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

У натовпі можна побачити не тільки чоловіків, а й велику кількість жінок


НАТО – крок за кроком, або маємо те, що маємо. Блог Ярослава Волощука
Я не випадково у фразі використав відомі слова першого Президента України Леоніда Кравчука
Алея – для стихійних базарників і безхатьків. Блог Надії Будної
Мешканці Гравітону скаржаться, що Алею небайдужості в їхньому мікрорайоні перетворили на стихійний базар
ВІДЕО Переглянути все відео

Якщо інтернет є необхідним для вашої роботи, навчання чи звичайного життя, рекомендуємо потурбуватися про стабільне підключення до мережі навіть без світла.


Новий заклад "Чорні вівці" на вулиці Воробкевича – це не просто місце, де можна скуштувати свіже прохолодне крафтове пиво, але й насолодитися справжнім гастрономічним святом. У цьому магазині вас чекають не тільки різноманітні види пива, але й велика кількість смачних страв.

Відкриті простори, спортивні майданчики, дитячі табори та розважальні центри готові прийняти дітей та подарувати їм незабутні літні дні. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та обрати найкращий спосіб, як провести літо вашій дитині.

Теніс - це не просто спорт, це мистецтво, яке об'єднує гравців і вболівальників з усього світу. Його популярність зростає завдяки видатним зіркам, які своїми досягненнями та майстерністю вписали свої імена в історію. Давайте познайомимося з деякими з них.

Ми запрошуємо тебе у простір, де ти реалізуєш всі свої фантазії, а ми тобі у цьому допоможемо. YuKo Studios - це команда, яка буде з тобою на одній хвилі від старту до фінішу. Все це заради того, щоб ТВІЙ контент вийшов на високий рівень.