Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: поради дієтолога

новини
2 327
0
Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: поради дієтолога

Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти "частинку літа", адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку.

"Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід упродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо", - запевняє Галина Незговорова, пише tsn.ua



"Найкраще - все, що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування", - наголошує дієтологиня.

Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим із цукром ягодам (малині, смородині, кизилу, калині, обліписі). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.

Дієтологиня наголошує, що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.

РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг малини

2 кг цукру

Приготування:

1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).

2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.

3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.

4. Ошпарити окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.

5. Закрити банки пластмасовими кришками.

6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.

РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг обліпихи

2 кг цукру

Приготування:

1. Помити та висушити ягоди обліпихи.

2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.

3. Додати цукру, добре перемішати.

4. Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.

5. Зберігати у холодильнику.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
У селі на Буковині з квітами та калачами зустріли воїна, що повернувся з полону - фото
9 206
На Буковині попрощаються із відважним захисником Іваном Темчуком
6 192
У Пруті біля міського пляжу в Чернівцях виявили фекалії та кишкові інфекції
5 295
На одній асфальт, а на другій бруківка: у Чернівцях оголосили тендер на капремонт двох вулиць
4 436
«Вижив за 60 метрів від ворога»: лейтенанта з Буковини відзначили високими державними нагородами
4 336
У Чернівцях тимчасово вимкнуть воду на кількох вулицях: адреси
3 443
У душовій упала стеля, всюди лазять таргани: студенти скаржаться на умови у гуртожитку ЧНУ - відео
3 191
"Герої живуть серед нас": воїн із Буковини отримав високу нагороду
2 987
У селі на Буковині невідомі зірвали банер із портретом полеглого воїна Павла Унгуряна
2 772
Знову аварія у Чернівцях на важливій вулиці: рух ускладнений
2 729