DataLife Engine > новини > Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: поради дієтолога

Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: поради дієтолога

Як найліпше зберегти ягоди на зиму без втрати вітамінів: поради дієтолога

Для багатьох наразі актуальне питання, як найліпше зберегти "частинку літа", адже смачними ягодами хочеться ласувати якомога довше, особливо взимку.

"Я категорично проти консервованих продуктів, до яких нас привчали з дитинства батьки та бабусі, через відсутність різноманіття свіжих фруктів та ягід упродовж року, як у теперішній час. На жаль, термічна обробка знищує більшість корисних речовин, а додавання величезної кількості цукру взагалі робить такі продукти шкідливими для здоров’ я та підвищує ризик розвитку цукрового діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, ожиріння, тощо", - запевняє Галина Незговорова, пише tsn.ua

{reklama}

"Найкраще - все, що можливо, заморожуйте! А в літній сезон намагайтесь якомога більше насичувати себе вітамінами та мінералами зі свіжих продуктів харчування", - наголошує дієтологиня.

Любителям варення ліпше віддати перевагу перетертим із цукром ягодам (малині, смородині, кизилу, калині, обліписі). Таку смакоту можна зберігати у холодильнику та насолоджуватися нею восени та взимку.

Дієтологиня наголошує, що вживати перетерті з цукром ягоди в холодну пору року варто в невеликій кількості та за умов відсутності інших солодощів у раціоні харчування, особливо особам з надмірною вагою.

РЕЦЕПТ МАЛИНИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг малини

2 кг цукру

Приготування:

1. Перебрати малину (пошкоджені ягоди, з пліснявою – викинути).

2. Скласти ягоди в скляний посуд, засипати цукром і залишити в холодильнику на 3 години. За цей час малина має пустити сік, а цукор розчинитися.

3. Опісля добре перетерти ягоди з цукром.

4. Ошпарити окропом банки, викласти в них перетерту малину з цукром.

5. Закрити банки пластмасовими кришками.

6. Зберігати ягідну смакоту тільки у холодильнику.

РЕЦЕПТ ОБЛІПИХИ, ПЕРЕТЕРТОЇ З ЦУКРОМ

Інгредієнти:

1 кг обліпихи

2 кг цукру

Приготування:

1. Помити та висушити ягоди обліпихи.

2. Подрібнити ягоди за допомогою блендера.

3. Додати цукру, добре перемішати.

4. Ошпарити окропом банки, викласти в них обліпиху та закрити кришками.

5. Зберігати у холодильнику.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад