На початок червня в більшості регіонів країни відбулося зниження закупівельних цін на велику рогату худобу і свиней у живій вазі, що пов`язано із зниженням попиту з боку переробників і споживачів на червоне м`ясо, повідомила УНІАН експерт асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Єлизавета Святковська.
"Якщо раніше вітчизняні виробники скаржилися на те, що їм складно конкурувати з імпортним товаром, то вже перших числах червня імпорт свинячих напівтуш став менш привабливим через зниження цін на українському ринку", - повідомили в УКАБ.
На тлі зниження цін на червоне м`ясо відбувається зростання цін на птицю. Так на початок червня оптово-відпускні ціни на курку (тушка) становили 16,8-17,2 грн/кг, тоді як кілька місяців тому діапазон цін становив 14-15 грн/кг. Високий попит на птицю зберігається завдяки скороченню купівельної спроможності як переробників, так і населення і відмови від дорожчих видів м`яса, якими є яловичина, свинина, на користь м`яса птиці.
4-06-2009, 12:26
0
1 225