Один із найбільш солодких літніх плодів, який з легкістю втамовує спрагу в спеку - це диня. Також вона здатна запобігати виникненню атеросклерозу і деяких серцево-судинних захворювань.
Про це повідомляє glavred.info
Зокрема, диня містить велику кількість антиоксидантів, серед яких такі, як холін, зеаксантин і бета-каротин. Ці сполуки, своєю чергою, знижують ризик розвитку цілої низки захворювань.
Антиоксидант зеаксантин у складі дині покращує фільтрацію шкідливих сонячних променів. Таким чином, він грає захисну роль щодо очей і зменшує шкоду від макулярної дегенерації (Maneli Mozaffarieh, 2003).
Також існує думка, що вживання дині (3 або більше порцій на день) сприяє зниженню ризику прогресування вікової макулярної дегенерації.
Всього 1 порція дині здатна забезпечити майже на 100% добову потребу в вітаміні А, на 95% — у вітаміні С, на 1% — у кальції, на 2% — в залозі і на 5% — у вітаміні К. У дині міститься вітамін В3 (ніацин), В6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота) та інші корисні для організму сполуки.
Водночас, диня може бути шкідливолю у поєднанні з молочними продуктами та алкогольними напоями.
З обережністю до дині слід ставитися:
- годуючим матерям, бо вона може викликати проблеми з травленням у дитини.
- фрукт не рекомендують особам з цукровим діабетом, а також із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram