Вчені склали топ-3 продуктів для поліпшення роботи мозку

новини
1 229
0
Вчені склали топ-3 продуктів для поліпшення роботи мозку

Колектив італійських і японських учених склав топ-3 суперпродуктів, які значним чином покращували роботу головного мозку.

Про це повідомляють західні спеціалізовані ЗМІ, пише glavred.info



Першим до переліку потрапило какао, оскільки його плоди ефективно захищають клітини мозку від запалення (разом з поліпшенням циркуляції крові). Цей компонент відповідає за підтримання когнітивних функцій і покращує пам'ять.

На другому місці виноград.
В його ягодах міститься велика кількість речовини ресвератрол. Вона пригнічує вільні радикали, які є нестабільними молекулами й провокують процес окислення в мозку.

І, в кінцевому підсумку, ослаблення когнітивних функцій. Виноград також запобігає утворенню тромбів і знижує рівень шкідливого холестерину.

На третьому місці
‒ зелений чай. Люди середнього і старшого віку, які щодня заварювали такий напій, отримували набагато краще організовані області мозку в порівнянні з тими, хто п'є інші напої.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.