Смачний вершковий сир «Філадельфія»: домашній рецепт

новини
1 420
0
Смачний вершковий сир «Філадельфія»: домашній рецепт

Вершковий сир "Філадельфія" цікавий і сам по собі, і тим, що на його основі готують десерти, закуски, роли й суші, інформує ukr.media



У готовому вигляді продукт можна придбати в магазині. Але, по-перше, не завжди він є в наявності, а по-друге — ціна на нього може залишити не найприємніше враження.

Але навіщо все ускладнювати, якщо сир "Філадельфія" можна приготувати в домашніх умовах? Всі компоненти, які входять до складу домашнього вершкового сиру, цілком доступні, а вихід готового продукту вражає не лише схожістю з оригіналом, але і простотою приготування. "Філадельфії" вистачить і на десерт, і на роли.

Інгредієнти:

- сметана 20% жирності 200 грамів

- натуральний йогурт 500 мл

- лимонний сік 0,5 ч. ложки

- сіль 1 / 3 ч. ложки

- відріз марлі

- щільна тканина

Приготування:

1. Сир найкраще готувати з вечора, щоб вранці продукт був готовий. Беремо глибоку миску. Зверху розміщуємо друшляк з дрібним ситом. Застеляємо його дно марлею в три шари.

2. На марлю кладемо шматок щільної тканини. Завдяки їй сир згодом придбає гладку структуру. Виливаємо натуральний йогурт.

3. Тепер додаємо сметану жирністю не менше 20%.

4. Перемішуємо всі інгредієнти так, щоб не було грудочок. Краще за все для цього використовувати віночок або міксер.

5. Кладемо сіль і вливаємо лимонний сік. Перемішуємо.

6. Підверніть краї тканини в друшляк так, щоб вони покривали молочну суміш повністю. Зверху накриваємо блюдцем і встановлюємо гніт. В якості такого може бути використана будь-яка важка тара, наприклад пів літрова банка з водою.

7. Процес приготування сиру "Філадельфія" розпочався. Візуально це стає помітно у сироватці, яка починає стікати на дно миски. Відправляємо всю конструкцію в холодильник не менше ніж на 12 годин.

8. Через 12 годин знімаємо гніт, відокремлюємо блюдце, розгортаємо тканину і бачимо чудове видовище — готовий вершковий сир "Філадельфія"!

9. Сир "Філадельфія" повністю готовий до вживання, і можна приступати до приготування вишуканих десертів. Найпростіший варіант — просто його мазати на хліб або грінки й подавати такі бутерброди до сніданку.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:


Logo
“Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” та Foreningen Ukrainian Media Fund Nordic в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів” в рамках реалізації
грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа.
Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів”


Copyright 2024. Всі права захищені. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється
при розміщенні посилання (для Інтернет-видань - гіперпосилання) на molbuk.ua. Посилання
(гіперпосилання) обов'язкове в незалежності від повного або часткового використання матеріалів.