RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

Хто більше шкодує про випадковий секс

І жінки, і чоловіки часто шкодують про втрачені можливості (наприклад, про партнера, якого кинули), обман і невірність, а також про те, яким був перший сексуальний досвід.

І чоловіки, і жінки багато розповідають про переживання, які так чи інакше стосуються сексу, пише gazeta.ua



Але чи схожі у представників обох статей причини сумних "сексуальних" спогадів? Дослідження показують, що ні.

В рамках одного дослідження студентам коледжу запропонували прочитати два сценарії. Перший описував історію, герой якої зайнявся випадковим сексом, а пізніше про це пошкодував.

У другому ж сценарії герой відмовився від аналогічної можливості і згодом бідкався вже з цього приводу. Потім учасників попросили оцінити, наскільки сильно вони самі могли б переживати в подібних ситуаціях.

Виявилося, чоловіки частіше шкодують про те, що могли втратити якусь пов'язану з сексом можливість, а жінки - про те, що скористалися нею. Іншими словами, чоловіки, як правило, висловлюють жаль з приводу тому, чого у них не було, тоді як жінки більше переживають щодо того, що у них було.

В іншому дослідженні учасникам видали список з прикладами жалю, пов'язаних з сексом. Опитуваних попросили зазначити, з якими з цих ситуацій вони самі стикалися.

І знову ж таки жінки частіше говорили про ті випадки, в яких вони вибрали "діяти", а чоловіки відзначили більше варіантів, що описують "бездіяльність".

Жінки найчастіше шкодують про те, що:

- вибрали для першого сексуального досвіду "неправильну" людину,

- зрадили партнера,

- занадто швидко перейшли від романтики до інтимних стосунків.

Для чоловіків найсумніші спогади - про те, що вони:

- не сказали партнерці про її привабливість,

- не використали всі можливості зайнятися сексом в молодому віці,

- не були сексуально активними до того, як одружилися.

Результати говорять про те, що сексуальні шкодування - звичайне явище для чоловіків і жінок, але природа цього жалю різниться в залежності від статі. Як пояснити цю гендерну різницю?

Точної відповіді немає. Але вчені вважають, що отримані результати мають пряме відношення до теорії еволюції. Основна ідея в тому, що у витрат на "репродуктивний успіх", пов'язаних із сексуальними діями або бездіяльністю, різна ціна для чоловіків і жінок.

Жінки з більшою ймовірністю можуть шкодувати про випадковий секс, який не призвів до відносин, в тому числі і й тому, що в разі народження дитини їх батьківські витрати на потомство будуть набагато вище.

Вагітність і пологи позначаються на здоров'ї. Інвестицій у вигляді часу і грошей, необхідних для життя з дитиною, від жінки потрібно більше, особливо якщо їй доведеться ростити її без батька.

У той же час чоловіки з більшою ймовірністю будуть шкодувати про те, що витратили час на відносини, які не привели до сексу або де його було недостатньо (бо так знижується ймовірність завести дітей).

В обох цих сценаріях присутні гіпотетичні репродуктивні витрати. Наприклад, ризик завагітніти від людини, яка не залишиться з тобою і дитиною, для жінок. А для чоловіків це ризик втратити можливість передати свої гени.

Розглянути підсумки дослідження можна і з інших точок зору. Наприклад, громадська думка все ще диктує нам, що жінки не повинні вступати у випадкові зв'язки і взагалі отримувати від інтиму задоволення.

І ці настрої змушують дам більше шкодувати про те, що вони дозволили собі не обтяжений відносинами секс.

Судячи з усього, жінки в цілому набагато частіше замислюються про соціальні наслідки своєї сексуальної поведінки, ніж чоловіки. Ця ідея підтверджується і іншими дослідженнями, які показали, що жінки частіше за чоловіків турбуються про наслідки випадкового сексу для своєї репутації.

До того ж, жінки частіше, ніж чоловіки, повідомляють про "не дуже задовільні" відчуття від випадкового сексу. А значить, різниця в рівні задоволення також може грати свою роль в цій історії.

Фізична пристрасть не бере до уваги ніякі обставини. Але все ж не варто вважати, що вона здатна лише на одні руйнування: сила пристрасті дає нам шанс розкрити ще одну найважливішу частину власної особистості.

Відкриття своєї сексуальності виявляється особливо яскравим, коли збігається з кризою середини життя. Тоді пристрасть може стати втіленням мрії, яка не була реалізована в молодості.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Анна Семьонова
1-06-2020, 00:24
Коментарів 0 Переглядів 5 698

Теги -

Художник Іван Салевич задонатив Віолетті суму на цілий дрон-камікадзе

За вчинене фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні



Чому про гуманітарні швидкі допомоги з Італії мовчать фігуранти справи?

Швидкі допомоги нібито направили на фронт, але доказів цьому ніхто не хоче надавати
ВІДЕО Переглянути все відео

Живуть весело, дружно й ніколи не сваряться

"Країна Мрій" – це справжня казкова територія з сучасними атракціонами на будь-який смак. Тут є багато цікавого: велика батутна арена, лазертаг, лабіринт, інтерактив, ніндзя-парк, тарзанка та багато іншого. Для наймолодших гостей є спеціальна дитяча зона з атракціонами, адаптованими до їхнього віку.

Alterra School – це територія іншого навчання. Тут поєднуються академічні студії з проєктною діяльністю. Цінностями школи є демократичний підхід, екологічність та практичність. Тьютори школи здійснюють індивідуальний супровід кожної дитини. Допомагають школярам ставити цілі та досягати їх. Сприяють розвитку емоційного інтелекту та формуванню так званих soft skills у дітей.

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!