RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |

* Прес-реліз

Про це повідомили очільник Чернівецької області та лікар районної лікарні під час передачі медзакладам благодійної допомоги: 4 мобільних цифрових рентгенапарати, 10 апаратів УЗД, 28 моніторів пацієнта та близько 77 тис. захисних костюмів для лікарів.
Чернівецька область, як така, де на рівні держави виявлено найбільше інфікованих вірусом COVID-19, отримала й найбільшу на заході України допомогу від компаній Групи Нафтогаз.

Допомога «Нафтогазу» дозволила акумулювати кошти на ліки*


Чому так важливо допомогти саме чернівчанам?

Щодня тут проводять від 400 до 700 тестів ПЛР. У "найгарячіші" часи кількість денних заборів матеріалу сягала і 780-ти. Це дуже багато для невеликої області, де налічується менше мільйону населення. Проте, і госпіталізованих у Чернівецькій області теж рекордно: у піковий час щодня госпіталізували по 90 осіб. Тепер щодоби в межах 40-ка. Ситуація зі слів чернівецьких медиків і досі напружена. Керівництво області в очікуванні і готове залучити додаткові медзаклади до боротьби з пандемією коронавірусу.

Серед 11 медичних закладів, які отримали допомогу від "Укргазвидобування", що входить до Групи Нафтогаз, у Чернівецькій області була і Стороженецька районна центральна лікарня. У ній сьогодні на лікуванні перебуває понад 70 хворих. І рівень небезпеки, зі слів лікарів, не знижується.

Допомога «Нафтогазу» дозволила акумулювати кошти на ліки*


Олександр ВОЙЦЕХОВСЬКИЙ, головний лікар Стороженецької центральної районної лікарні:
– Коли почався COVID-19, ми не були готові і довелося витрачати кошти, котрі відклали для інших важливих потреб. Та, на додаток ще й ті, котрими нам допомогла районна рада. А це десь близько 4 млн грн. Через пріоритетність захисту людей ми витратили їх на закупівлю захисних костюмів, найнеобхідніше обладнання та медикаменти. Так що ми дуже вдячні за те обладнання, котре нам надало "Укргазвидобування". Воно й справді зараз дуже потрібне. Це дасть нам можливість закуповувати іншу потрібну апаратуру і обладнання та ліки для допомоги хворих на COVID.


Сергій ОСАЧУК, голова Чернівецької обласної державної адміністрації, в свою чергу повідомив:

– Допомога, що нам надали, дозволить спрямувати фінансовий ресурс, який ми маємо, на медикаменти, на ліки для хворих. За такої допомоги лікарі будуть мати чим себе захистити. Та й медичне обладнання, буде актуальним не лише на час пандемії, а й залишиться на службі лікарень. Насправді, коли ми побачили переліки допомоги і запропонований розподіл по лікарнях, ми сказали, що це і щедро і грамотно!


Все під системою державного та громадського контролю

Сам голова Чернівецької ОДА, разом із своїми заступниками чи очільниками профільних департаментів, практикує спонтанні перевірки складів медичних закладів області. Для того щоб переконатися, що уся допомога, котра надається офісом Президента, благодійниками є на складах і не поступає в комерційні мережі. Практикує чернівецька влада і громадський контроль.

Допомога «Нафтогазу» дозволила акумулювати кошти на ліки*


Наталія ГУСАК, заступниця голови Чернівецької державної адміністрації:
– Всі наші головні лікарі знають, що благодійна допомога, так само як засоби індивідуального захисту, які закупилися із державного чи місцевих бюджетів, мають бути обліковані в бухгалтерському обліку. Всі головні лікарі щоденно, особисто, заповнюють систему контролю, що знаходиться на сайті Кабінету Міністрів. Це стосується і отриманої допомоги від газовиків.


У масштабність допомоги лікарі не вірили, поки не переконалися особисто


Благодійну допомогу від "Нафтогазу" розподілили поміж 11 медичними закладами Чернівецької області. Її отримали Чернівецька обласна клінічна лікарня, Чернівецька міська клінічна лікарня №1 та Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня. А також Сторожинецька, Глибоцька, Кіцманська, Новоселицька, Хотинська, Кельменецька, Сокирянська, Вижницька центральні районні лікарні. Зі слів керівництва області, лікарі спершу не вірили, що таке можливо. Коли побачили – переконалися і перебувають в легкому приємному шоці.

Олег ЧОРНИЙ, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА

– Масштаб допомоги вражає. За моєї пам’яті такої допомоги ми ще не мали. Працювали для її отримання близько 2 тижнів. Ми контактні люди, готували необхідні документи. Вражений організацією допомоги, конкретністю і плановістю дій зі сторони газовиків. Якби всі так працювали в Україні, мені здається, що ми б вивели свою державу в лідери дуже швидко.


Допомога «Нафтогазу» дозволила акумулювати кошти на ліки*


Довідково:
НАК "Нафтогаз України" – одна з найбільших компаній в Україні та провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу країни. Нафтогаз – це вертикально-інтегрована нафтогазова компанія повного циклу, що охоплює розвідку та розробку нафтогазових родовищ, видобуток та пошукове буріння, транспортування і зберігання нафти та газу.
АТ "Укргазвидобування" – найбільша газовидобувна компанія, що видобуває 73% природного газу в Україні. Сьогодні вона працює на території 12 областей України – 66 районів, 236 територіальних громад.
Редактор: Марія Фернюк
26-05-2020, 19:00
Коментарів 0 Переглядів 1 959

Теги -
Низка населених пунктів залишиться без електрики через ремонт електричного обладнання
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі

Побачене нікого не залишило байдужим. Декого з героїв документалки вже немає...


Ніколи не кажи ніколи… Блог Ярослава Волощука
Дуже цікаві процеси відбуваються у Європі.
Гуманітарні автомобілі  швидкої допомоги з Італії “випарувалися”: про них не знає ні керівництво Чернівецької ОВА, ні лікарі

Куди зникли швидкі допомоги, які у березні 2022 року надійшли як гуманітарна допомога до Чернівецької області? З’ясувати це не може навіть керівництво області.
ВІДЕО Переглянути все відео

Влаштували ярмарок, майстеркласи, концерт. Збирають кошти на дрони та інші необхідні речі для військових

Втомлюєтеся від нудного перебування в чергах для проходження медичного огляду? Ми маємо для вас відмінну новину! Тепер у Чернівцях доступна нова послуга - медичний огляд, який займе менше 30 хвилин!

Із 5 до 24 лютого усі клієнти можуть здати пакет аналізів "Вияви анемію" всього за 1 гривню та перевірити рівень заліза, фолієвої кислоти та вітаміну В12 в організмі.

Уявіть світ, де ваша дитина не просто долучається до занять спортом, а стає частиною захопливої історії успіху, розвивається у всіх аспектах і реалізує себе у неймовірно видовищному та динамічному мистецтві. Це не фантазія, це реальність, яка вже стала доступною в Чернівцях завдяки майстру спорту і сертифікованому тренеру Таїсії Столярчук.

Стопа людини бере на себе все навантаження тіла. І мінімальні порушення та відхилення від норми провокують цілу низку захворювань. Тому важливо ретельно й відповідально ставитися до здоров’я своїх стоп.
• Теги