Авто | Нерухомість | Робота
RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Приватні оголошення |Приватні оголошення Тури з Чернівців | Історія успіху | Історія успіху Афіша | Пропозиція тижня | Він+Вона | Журнал "Давай Одружимось!" |
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео | » Новини читачів |
Декілька цікавих фактів про звичайні шпроти, які змінять вашу думку про них

У людей старшого покоління слово шпроти асоціюється з дефіцитом. Колись їх відкривали лише на свята. Сьогодні шпроти можна придбати в будь-якому продуктовому магазині.

Вони перейшли з розряду важкодоступних продуктів в розряд продуктів, які не є дефіцитом, інформує Ukr.Media.



Щоб скласти свою думку про ці смачні консерви, необхідно дізнатися про них кілька цікавих фактів.

Яка риба в банці

Спочатку консерви виготовлялися тільки зі шпротів. Їх ловили в Балтійському морі. Тому "дістати" шпроти було дуже важко. Щоб зробити популярні консерви доступними для великої кількості людей, виробники замість шпрот почали коптити салаку, кільку, тюльку та інші види дрібної риби.

Варто зазначити, що риба для виготовлення консервів "Шпроти в олії" не проходить обробку, її відразу ж коптять, а потім відбувається процес консервації.

Кількість бензопірену

Під час копчення утворюється канцерогенна речовина під назвою бензопірен. Якщо перевищити норму його змісту, то в організмі може початися мутація клітин. У результаті ймовірність виникнення злоякісних пухлин зростає в кілька разів.

Деякі виробники коптять шпроти звичайним "рідким димом", щоб консерви відповідали нормам за вмістом в них бензопірену.

Людям, які намагаються вживати лише здорову їжу, варто знати, що 25 грамів шпротів рівняються з однією викуреною сигаретою. Бензопірену в організм потрапляє однакова кількість і в одному, і в іншому випадку.

Шпроти з ікрою

Тим людям, які люблять жирні шпроти і шпроти з ікрою, необхідно дивитися на дату, коли були зроблені консерви. Риба, законсервована в кінці літа або восени, завжди жирна і з ікрою. Все тому, що влітку шпроти менше рухаються, оскільки вода в морі тепла. Відповідно, до осені жиру накопичується більше.

Перші шпроти

Вперше шпроти виготовлялися в спеціальній коптильні, яка перебувала в порту на околиці Риги. Було це 130 років тому. Тоді консерви називалися "Царські шпроти".

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Рейтинг:
(голосів: 1)
23-05-2020, 00:16
Коментарів 0 Переглядів 662

Теги -
Сьогодні над Україною знову пролетять супутники Ілона Маска: їх зможуть побачити й буковинці
Сьогодні ввечері над Івано-Франківською областю пролетить "потяг" супутників Starlink: як і коли їх зможуть побачити буковинці?
У Чернівцях у дні проведення ЗНО школярам дозволять користуватись громадським транспортом
Мер Чернівців доручив забезпечити проїзд громадським транспортом учнів старших класів у дні проведення зовнішнього оцінювання
Популярне Коментують
• Новини










«Святкуємо закінчення карантину, жіночко». Блог Надії Будної
На Алеї Небайдужості зайняті всі лавки, причому сидять на них тісненько компаніями – по четверо-п’ятеро. Маски – жодної
Чи не зарано «розкарантинились»? Блог Марини Кавкало
У нас, здається, карантин для частини людей скасували ще до офіційного рішення про пом’якшення обмежень
Через карантин – до природності. Блог Юлії Пацаранюк
Повертаємося до "заводських" налаштувань, як то кажуть!
загрузка...
Шукаєш роботу? Стань частиною молодої команди салону краси «VICTORY» у місті Чернівці!*

VICTORY – це сучасний, комфортний та затишний салон краси з усіма зручностями, відповідним обладнанням та інвентарем.
«Ресторан М» запрошує на літню терасу*

"Ресторан М" дотримується всіх рекомендацій МОЗУ та умов карантину, тому люб’язно запрошує відвідувачів на затишну літню терасу, де все створено для вашого комфорту!
Якщо вкусив кліщ... Лабораторія «МедЛаб» у місті Чернівці зробить аналізи на кліщовий енцефаліт та бореліоз*

Лабораторія "МедЛаб" пропонує дослідження для ефективної діагностики кліщових інфекцій.
Щоб смакувало, як вдома – купуйте натуральне у «Еко М’ясо» у м. Чернівці і області!*

Ось уже третій рік поспіль екологічно чисте м’ясо власного виробництва і якісну продукцію з натурального м’яса свинини та яловичини пропонує буковинцям мінім’ясокомбінат "Еко М’ясо", що розташований у с. Магала Новоселицького району.