Холодний борщ з козячим сиром. Відмінний варіант для основного прийому їжі в спекотну погоду.
Про це пише https://clutch.ua/
Склад:
- буряк - 500 г
- цибуля - 1 шт.
- часник - 1 + 1 зубчик
- оливкова олія - 2 ст. л.
- бальзамік - 1 ст. л.
- овочевий бульйон - 750 мл
- цільнозерновий хліб - 4 скибочки
- козячий сир - невеликий шматок
- базилік - 4 аркуша
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 200 градусів і запечіть в ній буряк у фользі (не очищаючи). Після того, як буряк охолоне наріжте її кубиками, а цибулю – чвертькільцями.
У великій сковороді розігрійте оливкову олію і притомите цибулю до прозорості.
Поки цибуля нудиться, приготуйте грінки: скибочки хліба збризніть оливковою олією і підсушіть в духовці протягом 10 хвилин.
Можна скористатися тостером. За бажанням натріть часником.
На сковороду з приготованим цибулею додайте 1 розім'ятим зубчик часнику і швидко томіть його до розкриття аромату.
Змішайте буряк, бульйон і бальзамік. Доведіть до кипіння і потримайте на вогні 2 хвилини.
Потім перелийте суміш у блендер і пюрируйте до однорідної консистенції.
Подавайте суп охолодженим, прикрасивши нашаткованої зеленню, скибочками козячого сиру і грінками.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram