Ідеальний Рататуй: рецепт приготування яскравої та соковитої страви

новини
1 442
0
Ідеальний Рататуй: рецепт приготування яскравої та соковитої страви

Рататуй – дуже смачна, красива, оригінальна, корисна і проста страва французької кухні.

Про це пише https://www.unian.ua/



Він підійде для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту.

Також його можна подавати і як гарнір до м’яса, риби, або на святковий стіл.

Всесвітньо відомим Рататуй став задовго до виходу однойменного мультфільму.

Вважається, що Рататуй придумали селяни, адже інгредієнти легко було знайти на городі.

В основі класичного рецепту – кабачки, помідори, перець, цибулю, часник і спеціальний соус.

Баклажани у Рататуй почали додавати трохи пізніше, спочатку страву готували без них. Класичний рецепт Рататуя також передбачає обсмажку і тушкування шматочків овочів.

Варіант викладення овочів в форму рівними рядами кружальцями, які запікаються в духовці, – це сучасна інтерпретація.

Сьогодні така форма страви стала практично класикою. І не дарма – страва виходить заворожуюче красивою.

Класичний Рататуй


- Кабачки (молоді) – 1-2 шт.

- помідори – 4-5 шт.

- баклажани – 2 шт.

- гострий червоний перець (за бажанням) – 1/4-1/2 шт.

- зелень петрушки – 2-3 гілочки

- часник – 1-4 зубчики (за смаком)

- оливкова олія – 3 ст.л.

- сіль

- мелений перець

- Для томатного соусу томати у власному соку (або сезонні помідори) – 400 г

- цибуля ріпчаста (за бажанням) – 1 шт.

- перець болгарський – 1 шт.

- оливкова олія – 2-3 ст.л.

- цукор (за бажанням) – 0,5 ч.л.

- сіль

- мелений перець.

Баклажани вимити і нарізати тонкими кружальцями, товщиною 2-3 мм.

Посипати сіллю і залишити на 20-30 хвилин. Промити від солі і обсушити.

Цукіні вимити, обсушити і нарізати такими ж кружальцями, як і баклажани.

Помідори вимити і нарізати кружальцями або півколами (залежно від розміру помідорів). Приготувати томатний соус.

Цибулю очистити і дрібно нарізати. Перець вимити, вирізати насіннєву коробку і нарізати маленькими кубиками.

Помідори вимити, з боку плодоніжки зробити хрестоподібний надріз, обдати окропом, зняти шкірку і подрібнити у блендері (або нарізати кубиками).

У розігріту з олією каструлю або сковороду викласти цибулю, трохи посолити й обсмажити до м’якості.

Покласти перець і смажити, помішуючи, 5 хвилин. Додати подрібнену м’якоть помідорів, посолити, поперчити, додати цукор і перемішати (можна додати столову ложку кетчупу).

Тушкувати на слабкому вогні, зрідка помішуючи, 10-15 хвилин (можна додати в соус рубану зелень базиліка або петрушки).

На дно форми для запікання викласти половину томатного соусу (соус, що залишився відкласти для подачі). Укласти овочі рядами, чергуючи: кружальце помідора, кружальце баклажана, кружальце кабачка (поки не буде заповнена вся форма).

Гострий перець вимити і нарізати маленькими кубиками. Петрушку вимити і порубати. Часник очистити і дрібно порубати.

З’єднати петрушку, перець, часник і перемішати. Рататуй посолити, посипати рубаною зеленню з часником і перцем, і скропити олією.

Накрити форму пергаментним папером і запікати 1 годину в нагрітій до 180°C духовці.

Вийняти Рататуй з духовки і дати настоятися 10 хвилин. Овочі викласти на тарілку і подати з рештою томатного соусу.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Сьогодні Буковина попрощається із двома захисниками
11 червня, 2025
У Чернівцях з'явився новий сквер: посадили кущі дерену та нові дерева - фото
Світла новина: з тривалого ворожого полону повернувся буковинець Михайло Турецький
На Буковині вогнеборці врятували чоловіка з палаючого підвалу
Сьогодні у Чернівцях попрощаються із воїном Віталієм Міглазовим
10 червня, 2025
Визначили релігійні організації, які можуть бронювати від мобілізації: у переліку є з Буковини
З російського полону звільнили трьох буковинців
Мідна мініатюра темплю та ігрова зона: яким буде громадський простір біля кінотеатру “Чернівці” - фото
ексклюзив
На Буковині розквітло найбільше в Україні поле півоній - милуватися ним можна протягом - десяти днів - відео
Це дуже важливе обладнання: у Чернівцях запрацював лінійний прискорювач