Рецепти оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак різних видів м'яса: курки, баранини, свинини і яловичини.
Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них м'ясо на кілька годин.
Кращий маринад для шашлику зі свинини Час приготування:
10 хвилин
Складові:500 г ріпчастої цибулі
сіль, перець
лавровий лист
Спосіб приготування:Лук почистіть і наріжте кільцями.
Викладіть на м'ясо, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист.
Залиште маринуватися на кілька годин.
Маринад для шашлику з оцтомЧас приготування:15 хвилин
Складові:3-4 цибулини
100 мл столового, винного або яблучного оцту
сіль за смаком
спеції для шашлику – за смаком
Спосіб приготування:Наріжте м'ясо шматочками приблизно 5х5 см, очищену цибулю – кільцями 0,5 см.
Перемішайте руками свинину з цибулею, сіллю і спеціями.
Оцет розведіть водою і влийте в м'ясо. Перемішайте – м'ясо має бути покрите маринадом повністю. Залиште щонайменше на 2-3 години або на всю ніч.
Маринад для шашлику з курки
Час приготування:25 хвилин
Складові:100 мл рідкого меду
2 апельсина або лимона
2 столові ложки рослинної олії
2 чайні ложки каррі
мелений перець чилі за смаком
сіль за смаком
Спосіб приготування:Вичавіть сік із цитрусових, полийте куряче м'ясо соком і дайте постояти 15-20 хвилин.
Після цього змастіть курку маринадом, приготованим із суміші меду, олії та спецій.
Маринуйте 1,5-2 години.
Кращий маринад для шашлику з яловичини і бараниниЧас приготування:10 хвилин
Складові:1 стакан сухого червоного вина
3-4 цибулини
3-4 зубчики часнику
сіль, червоний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:Цибулю і часник наріжте якомога дрібніше.
Змішайте вино, цибулю, часник і спеції і маринуйте шматочки м'яса впродовж 3-5 годин.
Швидкий маринад для шашликуЧас приготування:10 хвилин
Складові:500 мл мінеральної газованої води
500 г ріпчастої цибулі
1 столова ложка рослинної олії
чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:Цибулю подрібніть за допомогою ножа або блендера.
Додайте отриману масу до свинини, нарізаної на шматки, поперчіть, влийте мінералку і додайте олію.
Відправте маринуватися в холодильник.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-04-2020, 01:45
0
2 381