DataLife Engine > новини / Новини України > Як приготувати маринад для шашлику: ТОП-5 рецептів

Як приготувати маринад для шашлику: ТОП-5 рецептів

Як приготувати маринад для шашлику: ТОП-5 рецептів


Рецепти оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак різних видів м'яса: курки, баранини, свинини і яловичини.

Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них м'ясо на кілька годин.

{reklama}

Кращий маринад для шашлику зі свинини

Час приготування:

10 хвилин

Складові:

500 г ріпчастої цибулі

сіль, перець

лавровий лист

Спосіб приготування:

Лук почистіть і наріжте кільцями.

Викладіть на м'ясо, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лавровий лист.

Залиште маринуватися на кілька годин.

Маринад для шашлику з оцтом


Час приготування:

15 хвилин

Складові:


3-4 цибулини

100 мл столового, винного або яблучного оцту

сіль за смаком

спеції для шашлику – за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте м'ясо шматочками приблизно 5х5 см, очищену цибулю – кільцями 0,5 см.

Перемішайте руками свинину з цибулею, сіллю і спеціями.

Оцет розведіть водою і влийте в м'ясо. Перемішайте – м'ясо має бути покрите маринадом повністю. Залиште щонайменше на 2-3 години або на всю ніч.

Маринад для шашлику з курки

Час приготування:


25 хвилин

Складові:

100 мл рідкого меду

2 апельсина або лимона

2 столові ложки рослинної олії

2 чайні ложки каррі

мелений перець чилі за смаком

сіль за смаком

Спосіб приготування:

Вичавіть сік із цитрусових, полийте куряче м'ясо соком і дайте постояти 15-20 хвилин.

Після цього змастіть курку маринадом, приготованим із суміші меду, олії та спецій.

Маринуйте 1,5-2 години.

Кращий маринад для шашлику з яловичини і баранини


Час приготування:

10 хвилин

Складові:

1 стакан сухого червоного вина

3-4 цибулини

3-4 зубчики часнику

сіль, червоний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:


Цибулю і часник наріжте якомога дрібніше.

Змішайте вино, цибулю, часник і спеції і маринуйте шматочки м'яса впродовж 3-5 годин.

Швидкий маринад для шашлику

Час приготування:

10 хвилин

Складові:

500 мл мінеральної газованої води

500 г ріпчастої цибулі

1 столова ложка рослинної олії

чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:


Цибулю подрібніть за допомогою ножа або блендера.

Додайте отриману масу до свинини, нарізаної на шматки, поперчіть, влийте мінералку і додайте олію.

Відправте маринуватися в холодильник.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад