Картопля в мікрохвильовці – смачна страва, яку можна приготувати за лічені хвилини. Завдяки паніровці з борошна і солі вона виходить ніби щойно з багаття.
Щоб картопля рівномірно пропеклась, бажано вибирати бульби однакового розміру. Крім цього, в процесі приготування її слід один-два рази перевернути.
Печена картопля в мікрохвильовціЧас приготування:30 хвилин
Калорійність:93 ккал на 100 г
Складові:10 середніх картоплин
1 ст.л. солі
2 ст.л. з гіркою борошна
Трохи суміші сухих італійських трав
2-3 зубчики часнику
Оливкова або вершкове масло
1 пучок свіжого кропу
Спосіб приготування:Картоплю помити за допомогою щітки або губки для миття посуду. Дати трохи обсохнути.
Тим часом насипати в поліетиленовий пакет борошно, сіль і сушені трави.
Додати вологу картоплю в пакет і потрясти, щоб бульби рівномірно вкрилися борошняної сумішшю.
Викласти картоплю в підходящу для мікрохвильовки форму. Готувати 10 хвилин при потужності 850 Вт.
Поки печеться картопля, приготувати заправку: змішати м'яке вершкове масло з пропущеним через прес часником і подрібненим кропом. За бажанням посолити.
Злегка очистивши картоплину, надрізати її і в середину покласти шматочок масла з часником і кропом. Повторити з залишилася картоплею.
На заміткуТакий картоплю можна запекти в духовці. Це займе близько години.
Джерело: Сьогодні
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
30-04-2020, 00:20
0
2 258