Кава - один з найпопулярніших напоїв у світі. Про користь і шкоду кави експерти сперечаються давно.
Про це пише https://glavred.info/
Раніше навіть з'ясувалося, чи варто пити каву під час ГРВІ та застуди.
Тепер же вчені з Швеції вирішили розібратися, як правильно заварювати каву, щоби зменшити ризик серцевих нападів і смерті.
Як виявилося, не кожен спосіб приготування кави однаково корисний, передає European Journal of Preventive Cardiology.
В результаті дослідження учені дійшли до висновку, що між способом заварювання кави і серцевими нападами існує зв'язок.
Зокрема, кава, не пропущена через фільтр, містить речовини, які підвищують рівень холестерину в крові. Водночас використання фільтра допомагає від них позбутися.
Таким чином заварювати каву через фільтр - найкращий варіант.
Також учені зазначають, що пити фільтровану каву "безпечніше, ніж взагалі ніякої кави".
За даними дослідження, фільтрований напій знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 12% у чоловіків і на 20% - у жінок порівняно з відсутністю кави.
Найнижча смертність була серед споживачів від 1 до 4 чашок фільтрованої кави на день.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram