Як зробити справжній Шопский салат

новини
6 884
0
Як зробити справжній Шопский салат

Шопський салат дуже схожий на грецький, але замість фети для нього використовується терта бринза, а перець перед приготуванням запікають. Відрізняється і спосіб нарізки інгредієнтів.

Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його часто готують, розміщуючи інгредієнти в наступному порядку: внизу – помідори, потім – огірки і зверху – бринза. Білий сир, зелені огірки і червоні помідори – виходять кольори болгарського прапора.



Салат "Шопський"

Час приготування:

40 хвилин

Калорійність:

84 ккал на 100 г

Інгредієнти:

4 помідори
2 солодких перці
2 огірка
1 червона цибуля
10 маслин
150 г бринзи
3 ст.л. оливкового масла
1 ч.л. лимонного соку або винного оцту
Петрушка – за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком

Спосіб приготування:

Помийте овочі та зелень.

Візьміть перець. Не розрізаючи і не чистячи його, покладіть на деко, змащене маслом. Поставте запікатися в духовку на 20 хвилин при 180 °С. Час від часу перевертайте перець до появи темних плям. Дістаньте з духовки і покладіть в поліетиленовий пакет. Залиште на 10 хвилин.

Помідори і огірки наріжте середніми кубиками.

Дістаньте перець з поліетиленового пакета, остудіть. Акуратно зріжте корінець і ложкою вичистіть насіння з серцевини, зніміть з перцю шкірку. Наріжте кубиками.

Почистіть цибулю. Наріжте тонкими кільцями, кожне кільце розріжте на чотири частини.

Дрібно наріжте петрушку. Викладіть овочі та зелень в тарілку.

Маслини поріжте кружечками або покладіть в салат.

Посоліть і поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком або винним оцтом. Полийте оливковою олією.

Сир натріть на тертці або покришите зверху. Прикрасьте салат гілочкою зелені і оливою.

На замітку

Якщо у вас мало часу, солодкий перець можна і не запікати.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: