Шопський салат дуже схожий на грецький, але замість фети для нього використовується терта бринза, а перець перед приготуванням запікають. Відрізняється і спосіб нарізки інгредієнтів.
Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його часто готують, розміщуючи інгредієнти в наступному порядку: внизу – помідори, потім – огірки і зверху – бринза. Білий сир, зелені огірки і червоні помідори – виходять кольори болгарського прапора.
Салат "Шопський"
Час приготування:
40 хвилин
Калорійність:
84 ккал на 100 г
Інгредієнти:
4 помідори
2 солодких перці
2 огірка
1 червона цибуля
10 маслин
150 г бринзи
3 ст.л. оливкового масла
1 ч.л. лимонного соку або винного оцту
Петрушка – за смаком
Сіль за смаком
Перець – за смаком
Спосіб приготування:
Помийте овочі та зелень.
Візьміть перець. Не розрізаючи і не чистячи його, покладіть на деко, змащене маслом. Поставте запікатися в духовку на 20 хвилин при 180 °С. Час від часу перевертайте перець до появи темних плям. Дістаньте з духовки і покладіть в поліетиленовий пакет. Залиште на 10 хвилин.
Помідори і огірки наріжте середніми кубиками.
Дістаньте перець з поліетиленового пакета, остудіть. Акуратно зріжте корінець і ложкою вичистіть насіння з серцевини, зніміть з перцю шкірку. Наріжте кубиками.
Почистіть цибулю. Наріжте тонкими кільцями, кожне кільце розріжте на чотири частини.
Дрібно наріжте петрушку. Викладіть овочі та зелень в тарілку.
Маслини поріжте кружечками або покладіть в салат.
Посоліть і поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком або винним оцтом. Полийте оливковою олією.
Сир натріть на тертці або покришите зверху. Прикрасьте салат гілочкою зелені і оливою.
На замітку
Якщо у вас мало часу, солодкий перець можна і не запікати.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram