Як приготувати окрошку: прості рецепти смачної страви

новини
1 297
0
Як приготувати окрошку: прості рецепти смачної страви

Окрошка – легка й освіжаюча страва. Особливо доречною вона буде влітку в спекотну погоду, адже окрошка надає не лише відчуття свіжості, а й водночас є ситною стравою.

Про це пише https://www.unian.ua/



Цей холодний суп можна сміливо назвати однією із найпопулярніших страв упродовж багатьох років.

Існує чимало способів приготувати окрошку.

Умовно, інгредієнти для її приготування можна розділити на дві групи: основа для окрошки (тобто те, на чому вона готується, – квас, кисломолочні продукти, мінеральна вода та ін.) та додаткові складові (овочі, зелень, м’ясо тощо).

Окрошка класична: рецепт

- Картопля – 4-5 шт.

- яйця – 5 шт.

- редиска – 8-10 шт.

- свіжі огірки – 2-3 шт.

- варена або копчена ковбаса – 300 г.

- пучок кропу пучок зеленої цибулі.

- сіль за смаком сметана або майонез – за смаком.

- квас – за смаком (приблизно 1-1,5 л)

Відварити картоплю та яйця, остудити й почистити. Нарізати картоплю, яйця, редис, огірки та ковбасу кубиками. Подрібнити зелень.

Змішати всі інгредієнти й посолити.

Викласти все у миску, залити квасом і посипати зеленню.

На стіл подавати зі сметаною.

Освіжаюча окрошка на кефірі


- Картопля – 2 шт.

- огірки – 2 шт.

- яйця – 2 шт.

- варена шинка – 300 г

- редиска – 5-6 шт.

- цибуля зелена – 1 пучок гілочка кропу гілочка кінзи

- кефір для заправки сіль.

Заздалегідь приготуйте фігурний лід. 1 гілочку кропу вимийте і відокремте листочки.

В спеціальні форми для льоду розкладіть по 1 листку, акуратно влийте питну смачну воду і покладіть формочку в морозилку до повного застигання льоду. Картоплю відваріть у мундирі.

Дайте охолонути, почистіть і дрібно наріжте, після чого покладіть у холодильник.

Аби спробувати новий смак окрошки на кефірі, молоду картоплю в мундирі можна подавати до холодної окрошки гарячою, не додаючи її до решти інгредієнтів.

Огірки наріжте дрібними кубиками й відправте у холодильник.

Зелену цибулю дрібно наріжте і розітріть у ступці з сіллю, потім відставте вбік.

Яйця зварити й дрібно нарізати (можна також всі білки дрібно нарізати, а жовтки розтерти з гірчицею).

Редис дрібно наріжте і відправте теж у холодильник.

Дрібно наріжте решту зелені.

Викладіть усі підготовлені інгредієнти – разом з нарізаною невеликими кубиками шинкою – у велику миску або супницю.

Додайте всю зелень, включаючи настояну зелену цибулю (тільки злийте сік) і перемішайте.

Скуштуйте і за необхідності посоліть. Додайте кефір.

Перемішайте окрошку, розлийте по тарілках.

Дістаньте лід з формочок і покладіть у кожну тарілку по 2-3 шматочки.

Окрошку відразу подавайте. Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram

Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: