Православний народ голодує перед Великоднем у пам'ять про те, як син Божий 40 днів провів у пустелі без їжі та води, борючись зі спокусами.
Про це пише znaj.ua
Продумайте для кожного дня в піст пісне меню, складіть розклад.
Як правильно харчуватися перед Великоднем у Страсний тиждень, що можна їсти, а чого не можна, ми вам зараз розкажемо. Приблизне меню по днях, опис, дати:
14 квітня - дозволяється варена їжа з олією, алкоголь (вино).
15, 16, 17, 18 - сира їжа без олії.
19 квітня - Страсна п'ятниця. У цей день взагалі краще утриматися від їжі. Готуйте себе до Великодня духовно!
20 квітня - варена їжа з рослинною олією, рибна ікра, алкоголь (вино).
Як бачите, в Страсний тиждень раціон харчування наймізерніший за час посту. 4 дня ваш основний раціон харчування - сироядіння. У п'ятницю й зовсім краще відмовитися від їжі.
Але пам'ятайте, що головна суть посту - не в їжі. Пісне харчування та утримання від їжі, - це, звичайно ж, добре.
Тільки не варто забувати про те, що основна мета Великого Посту - читати молитви, забувати про спокуси, просити прощення, бути милосердними.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram