Найсмачніша сирна паска: як приготувати царську та швидку паску

новини
2 214
0
Найсмачніша сирна паска: як приготувати царську та швидку паску

На Великдень традиційно готують не лише звичайний пасхальний хліб, а й роблять сирну паску, яка називається Царської.

Про це пише https://glavred.info/



Також випікають паски, в які додають сир.

Найсмачніші рецепти паски з сиром – Царська паска та печена паска


Найсмачніша Царська сирна паска – класичний рецепт


Інгредієнти:


- 500 г сиру;

- 150 г сметани;

- 70 г вершкового масла;

- 4 жовтки;

- 100 г цукру;

- Пакетик ваніліну;

- 100 г сухофруктів.

Як готується класична Царська паска сирна – рецепт


Маленький нюанс – озбройтеся каструлею з товстим дном. Саме в неї відправте всі інгредієнти, крім сухофруктів, і збийте, наприклад, руками або блендером.

Каструля з товстим дном знадобиться для того, щоб все не підгоріло.

Поставте підготовлені інгредієнти на середній вогонь, не лінуйтеся все постійно помішувати та дочекайтеся першої бульбашки – як тільки побачите її, знімайте каструлю з вогню.

Доведеться трохи почекати, з підготовленою масою можна продовжувати працювати після того, як вона охолоне та стане кімнатної температури.

Лайфхак – можете поставити каструлю в холодну воду.

Коли маса охолоне, вона стане густішою, тоді й можна відправити в неї сухофрукти.

Візьміть чисту марлю, складіть в кілька шарів, трохи намочіть та покладіть у форму для Царської паски.

Розрівняйте масу у формі за допомогою лопатки, укладіть решту марлі, покладіть щось пласке зверху, а потім – додайте якийсь вантаж.

Рецепт сирної паски Царської втілений в життя, залишилося запастися терпінням – паску потрібно поставити в холодильник на 12 годин, а тільки потім можна прикрашати та їсти. Дивіться за паскою, поки вона знаходиться у холодильнику – буде виходити зайва рідина, її потрібно зливати.


Найсмачніша сирна паска печена – рецепт швидкий та простий


Інгредієнти:


- 0,5 кг сиру;

- 2 склянки борошна;

- 1,5 склянки цукру;

- 3 яйця;

- 150 г масла;

- 0,5 чайної ложки соди;

- Оцет, щоб погасити соду;

- Дрібка солі.

Швидка та найсмачніша сирна паска – рецепт покроковий


Великий плюс цієї паски полягає у тому, що з тістом не потрібно довго гратися – не знадобиться опара, не потрібно чекати, поки тісто підросте.

Простежте тільки, щоб інгредієнти були свіжими, кімнатної температури, а мука – сухою. Відокремте білки від жовтків.

Спочатку збийте білки з цукром та дрібкою солі. Потім додайте в масу жовтки, вершкове масло та збийте масу, щоб вона стала однорідною.

Потім поступово просійте в масу борошно, загасіть соду оцтом, додайте в тісто та все перемішайте. Простежте, щоб тісто було однорідним та не дуже рідким.

Цей рецепт сирної паски не передбачає начинку, але її можна додати, наприклад, всипати в тісто трохи сухофруктів або цукатів.

Найсмачніша сирна паска в духовці – рецепт


Візьміть формочки для випікання та заповніть їх тістом наполовину. Розігрійте духовку на 180 градусів та випікайте паску до готовності. Маленькі паски можуть готуватися близько 40 хвилин, а великі – понад годину. Перевірте готовність паски зубочисткою.

Як прикрашається сирна паска печена


Сирну паску можна прикрасити помадкою.

Для приготування помадки знадобляться:


- Білки – 2 штуки;

- Цукрова пудра – 150 г;

- Трохи соку лимона.

Як приготувати помадку для печеної сирної паски

Збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком, повинна вийти пишна піна. Прикрасьте холодні паски помадкою. На помадку можна укласти ще якісь прикраси.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код:
Читають Коментують