RSS logo rss  |  Вхід: Вхід в Молодий Буковинець
Головна | Війна з Росією | Допомога захисникам | ПРО ЧЕРНІВЦІ | Афіша | Історія успіху | Історія успіху Редакційна політика | Про нас | Підпишись Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів Приєднуйся до читачів
  Новини: Чернівців | України | Світу | » Політика | » Економіка | » Культура | » Спорт | » Здоров'я | » Кримінал | » Життя | » Фото | » Відео |
Молодий буковинець » новини » Як приготувати панеттоне: рецепт італійської паски

Як приготувати панеттоне: рецепт італійської паски

Якщо вам хочеться чимось урізноманітнити страви на Великдень, то рецепт італійської паски панетоне – те, що потрібно. Назва випічки перекладається як "хліб розкоші".

Усім відома італійська випічка, пухка, мов хмаринка, і неймовірно смачна. Хоч і не проста у приготуванні.



Інгредієнти

Апельсин 1 шт.

Молоко 200 мл

Борошно пшеничне 600 г

Цукор 250 г

Вершкове масло 150 г

Сухі дріжджі 2 ч. л.

Яєчний жовток 1 шт.

Яйце 3 шт.

Родзинки, цукати, ваніль за смаком


В глибокій мисці з’єднуємо дріжджі, тепле молоко, ложку цукру – перемішуємо до однорідності. Ретельно просійте борошно через дрібне сито. Додайте до розчинених дріжджів кілька ложок борошна, перемішуємо та накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо опару на годину в теплому місці.

Ретельно промийте родзинки, просушіть їх паперовим рушником та наріжте дрібними шматочками. Замочіть родзинки в коньяку.

В чаші кухонного комбайна або міксера, збиваємо яйця, жовток, цукор та вершкове масло кімнатної температури в однорідну масу.

Помийте апельсин та зніміть з нього цедру на дрібній тертці. Додайте цедру до яєчної маси та перемішайте. Всипте ванільний екстракт або ваніль, додайте цукати.

В опару влийте яєчну масу, родзинки з коньяком та борошно. Замішуйте тісто лопаткою або руками. Поставте тісто в тепло, попередньо накривши його харчовою плівкою, на 2-3 години. Обімніть тісто, викладіть його на стіл та присипте борошном – вимісіть.

Викладіть тісто в форми для випікання на ½ та залиште “підійти” третій раз в теплі. Випікайте панеттоне в розігрітій духовці до 180 градусів 30-40 хвилин.

Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Редактор: Марина Кавкало
3-04-2020, 23:27
Коментарів 0 Переглядів 29 815


У Чернівціобленерго оприлюднили графік на завтра


Хоч і загальна кількість відвідувачів зменшилася порівняно з минулим роком, інтерес іноземців зріс.
• Новини партнерів
купити айфон 15 у Львові, ціни в Україні

ФОТОРЕПОРТАЖ Переглянути всі фоторепортажі


Чому всі заздрять українцям? Блог Ярослава Волощука
Не знаю, чи робив хтось дослідження, хто у світі найбільше задоволений своєю владою
Замість саміту миру – варіанти капітуляції. Блог Ярослава Волощука
Ви помітили, що останніми днями на єдиному марафоні поменшало розмов про другий та наступні саміти миру?
ВІДЕО Переглянути все відео

Уже цієї неділі – 24 листопада – у Чернівцях, за сприянням "Словацько-Українського культурно-освітнього товариства", відбудеться зустріч із представниками освітньої програми Free Student.

22 серпня 2023 року Президент України підписав закон, що стосується обов’язкового облаштування бомбосховищ у новобудовах. Як відреагували на ці зміни забудовники й що вони вважають пріоритетним у процесі зведення своїх новобудов, ми поцікавилися у Василя Воєвідка, генерального директора відділу продажів будівельної компанії "Родоліт".

Провайдер INTELEKT пропонує декілька надійних способів залишатися онлайн незалежно від перебоїв з електропостачанням.

В Україні є чимало компаній, що працюють в галузі архітектурного проєктування та дизайну. У міру того, як між ними зростає конкуренція, підвищується і професійний рівень архітектурних бюро. Про особливості роботи одного з таких чернівецьких бюро ми розпитали у Дарії Олексюк, операційного директора бюро архітектури та дизайну DAR group&partners.