DataLife Engine > новини > Як приготувати панеттоне: рецепт італійської паски

Як приготувати панеттоне: рецепт італійської паски

Як приготувати панеттоне: рецепт італійської паски

Якщо вам хочеться чимось урізноманітнити страви на Великдень, то рецепт італійської паски панетоне – те, що потрібно. Назва випічки перекладається як "хліб розкоші".

Усім відома італійська випічка, пухка, мов хмаринка, і неймовірно смачна. Хоч і не проста у приготуванні.

{reklama}

Інгредієнти

Апельсин 1 шт.

Молоко 200 мл

Борошно пшеничне 600 г

Цукор 250 г

Вершкове масло 150 г

Сухі дріжджі 2 ч. л.

Яєчний жовток 1 шт.

Яйце 3 шт.

Родзинки, цукати, ваніль за смаком


В глибокій мисці з’єднуємо дріжджі, тепле молоко, ложку цукру – перемішуємо до однорідності. Ретельно просійте борошно через дрібне сито. Додайте до розчинених дріжджів кілька ложок борошна, перемішуємо та накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо опару на годину в теплому місці.

Ретельно промийте родзинки, просушіть їх паперовим рушником та наріжте дрібними шматочками. Замочіть родзинки в коньяку.

В чаші кухонного комбайна або міксера, збиваємо яйця, жовток, цукор та вершкове масло кімнатної температури в однорідну масу.

Помийте апельсин та зніміть з нього цедру на дрібній тертці. Додайте цедру до яєчної маси та перемішайте. Всипте ванільний екстракт або ваніль, додайте цукати.

В опару влийте яєчну масу, родзинки з коньяком та борошно. Замішуйте тісто лопаткою або руками. Поставте тісто в тепло, попередньо накривши його харчовою плівкою, на 2-3 години. Обімніть тісто, викладіть його на стіл та присипте борошном – вимісіть.

Викладіть тісто в форми для випікання на ½ та залиште “підійти” третій раз в теплі. Випікайте панеттоне в розігрітій духовці до 180 градусів 30-40 хвилин.

Смачного!

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад