Не лише гречка: якою крупою варто запасатися на карантині

новини
2 071
0
Не лише гречка: якою крупою варто запасатися на карантині

В умовах карантину, який продовжили до 24 квітня, українці змітають з полиць магазинів продукти, особливо гречку.

Про це пише https://glavred.info/



При цьому наші співвітчизники проходять повз перловку, і абсолютно даремно. Ця каша може не лише внести різноманітність в раціон, але й принести користь організму, оскільки здатна захистити від багатьох хронічних захворювань.

Перлову крупу роблять з ячменю. Сам ячмінь використовується також при випічці хліба, в приготуванні різних напоїв. Це зерно має позитивний вплив на організм, насичує безліччю вітамінів, мінералів і корисних волокон.

В ячмені багато ніацину, придоксину і тіаміну – ці вітаміни вкрай необхідні для нашому організму.

Перловка містить багато заліза, білка, також в ній є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром, нікель, калій, кальцій та інші корисні речовини. Багата перловка і на вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР.

Перловка для схуднення незамінна. Вона містить багато клітковини, яка зменшує почуття голоду та подовжує відчуття ситості. Також клітковина дуже корисна для травлення.

Перловка – користь

Вживання перлової каші допомагає:

- знизити ризик захворювання діабетом і серцево-судинними захворюваннями;

- знизити рівень "поганого" холестерину в крові, а також очистити судини і нормалізувати тиск;

- запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі та сприяє нормальній роботі жовчного міхура;

- перлову кашу рекомендують їсти для профілактики артриту та артрозу.

Перловка – протипоказання

Перлову кашу можна додавати в раціон далеко не всім. Крупа не рекомендована до вживання особам з високою кислотністю шлунка і при схильності до закрепів, особливо це протипоказання є доречним для вагітних жінок. Також з перловкою варто бути більш обережними людям з низьким рівнем гемоглобіну і слабким імунітетом.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: