Не лише гречка: якою крупою варто запасатися на карантині
В умовах карантину, який продовжили до 24 квітня, українці змітають з полиць магазинів продукти, особливо гречку.
Про це пише https://glavred.info/
{reklama}
При цьому наші співвітчизники проходять повз перловку, і абсолютно даремно. Ця каша може не лише внести різноманітність в раціон, але й принести користь організму, оскільки здатна захистити від багатьох хронічних захворювань.
Перлову крупу роблять з ячменю. Сам ячмінь використовується також при випічці хліба, в приготуванні різних напоїв. Це зерно має позитивний вплив на організм, насичує безліччю вітамінів, мінералів і корисних волокон.
В ячмені багато ніацину, придоксину і тіаміну – ці вітаміни вкрай необхідні для нашому організму.
Перловка містить багато заліза, білка, також в ній є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром, нікель, калій, кальцій та інші корисні речовини. Багата перловка і на вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР.
Перловка для схуднення незамінна. Вона містить багато клітковини, яка зменшує почуття голоду та подовжує відчуття ситості. Також клітковина дуже корисна для травлення.
Перловка – користь
Вживання перлової каші допомагає:
- знизити ризик захворювання діабетом і серцево-судинними захворюваннями;
- знизити рівень "поганого" холестерину в крові, а також очистити судини і нормалізувати тиск;
- запобігає утворенню каменів у жовчному міхурі та сприяє нормальній роботі жовчного міхура;
- перлову кашу рекомендують їсти для профілактики артриту та артрозу.
Перловка – протипоказання
Перлову кашу можна додавати в раціон далеко не всім. Крупа не рекомендована до вживання особам з високою кислотністю шлунка і при схильності до закрепів, особливо це протипоказання є доречним для вагітних жінок. Також з перловкою варто бути більш обережними людям з низьким рівнем гемоглобіну і слабким імунітетом.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Повернутися назад