Коли є трохи зайвого часу та прості інгредієнти для випічки, можна швидко та просто приготувати кекс.
Про це пише https://glavred.info/
Такий десерт можна приготувати і в духовці, і в хлібопічці, і в мультиварці та навіть у мікрохвильовці.
Найсмачніший кекс класичний – рецепт
Інгредієнти:
150 г борошна;
50 г масла;
75 г вершків;
120 г цукру;
2 яйця;
3 г розпушувача;
15 г лимонного лікеру;
40-50 г ягід, наприклад, чорниці;
Ваніль – за смаком;
Цукрова пудра – за смаком;
Цедра лимона – за смаком.
Як готується найсмачніший кекс класичний – рецепт покроковий
Якщо ніколи не готували кекс, не бійтеся, всі процеси розкладені по поличках, їх просто потрібно по черзі правильно втілити у життя.
Спочатку приготуйте основу для кексу – у вас повинна вийти пишна світла маса – для цього збийте яйця з цукром, а потім додайте цедру лимона та ванілін і все змішайте.
У готову масу додайте борошно, просіяне з розпушувачем, все перемішайте, влийте теплі вершки, розтоплене масло та алкоголь.
Ложкою замісіть тісто, воно повинно бути, як густа сметана, однорідним, без грудочок і з часточкою душі. Кажуть, не варто готувати з поганим настроєм, намагайтеся думати про щось приємне.
Ягоди, які ви хочете додати в кекс, обваляйте у невеликій кількості борошна, покладіть у готове тісто та знову його перемішайте.
Візьміть форми для кексу, застеліть пергамент і наповніть їх тістом на 2/3.
Класичний кекс випікайте в духовці, розігрітій до 175-180 градусів, 25-30 хвилин. Дайте готовому десерту охолонути, а потім його можна прикрасити цукровою пудрою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram