Український лікар Євген Комаровський розповів, які продукти потрібно мати вдома і як підготуватися на випадок захворювання на коронавірус.
Про це він розповів у своєму відеоогляді, який опублікував у соцмережах.
За його словами, якщо людина переносить хворобу легко і кисень у крові не падає, краще не лягати в стаціонар, оскільки місць на всіх не вистачить, а лікарні в Україні не пристосовані до прийому великої кількості хворих.
"Ви можете на сьогодні допомогти собі набагато краще, ніж вся система охорони здоров’я, якій зараз не до вас. Якщо у вас з’явилися симптоми, не потрібно дотримуватися постільного режиму. Постійне горизонтальне положення збільшує ймовірність ускладнень. Крутіться, займайте положення напівсидячи, якщо важко дихати, спробуйте спати на животі, іноді це принципово допомагає", – зазначив лікар.
Також Комаровський підкреслив, що повітря – це чи не найважливіше лікування. Потрібно контролювати температуру, яка має бути в межах 18-22 градуси, вологість повітря – 40-60%. Провітрюйте приміщення, використовуйте зволожувачі повітря. Краще, щоб удома було 16 градусів, ніж 23.
У той же час він відзначає, що якщо не хочеться їсти – не їжте. Але у випадку хвороби потрібна легкозасвоювана їжа. Потрібно більше вуглеводів. Цей той випадок, коли солодке можна, бо організму потрібна глюкоза та енергія.
Також Комаровський зазначив, що в разі хвороби обов’язково потрібно багато пити, особливо солодкі напої - компоти, соки, квас, солодкий чай, і навіть, за його словами, кока-колу.
Практичні поради, як допомогти собі:
- поповнити мобільний; - встановити контакти (skype або інші способи зв’язку) з родичами, друзями, сусідами. Продумайте, що робити з дітьми, квартирою на випадок, якщо ви їдете в стаціонар; - мати вдома продукти, напої, ліки.
Чернівецька філія Державного підприємства "Івано-Франківський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації" — це надійний партнер із забезпечення точності вимірювань, сертифікації продукції та відповідності стандартам. Філія запрошує до співпраці місцевих виробників, організації та фірми, які займаються виробництвом, експортом та імпортом, реалізацією продукції.
"Профі-Центр" — це не стереотипне середовище для вивчення іноземної. Насамперед це осередок, який має не тільки ефективну навчальну базу, яку може запропонувати студентам, а й відповідні підтвердження цьому.