Коли мова заходить про котлети, у більшості людей виникає асоціація з соковитим м’ясним фаршем, засмажені до ніжної золотистої скоринки.
Але відомий кухар Євген Клопотенко нагадує, що котлети можуть бути не тільки м’ясними, а й овочевими. Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть чудовою заміною м’ясному варіанту, для тих, хто не їсть м’ясо або дотримується посту.
Складові150 г Сочевиця (зелена)
150 г Зелений горошок (заморожений)
300 г Картопля (відварений без шкірки)
1 шт. Цибуля ріпчаста
1 шт. Морква
1 дрібка Кмин (мелений)
1 ст. л. Соняшникова олія
4 ст. л. Панірувальні сухарі
за смаком Сіль та перець
Для соусу:150 г Йогурт (натуральний)
1 ст. л. Оливкова олія
1 зубчик Часник
Спосіб приготування:Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відварить в киплячій воді протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі.
Лук почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі. Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до пюреподібного стану.
Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухі і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.
Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом з соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
22-03-2020, 01:55
0
1 253