DataLife Engine > новини / Новини України > Рецепт пісних котлет з гороху і сочевиці

Рецепт пісних котлет з гороху і сочевиці

Рецепт пісних котлет з гороху і сочевиці


Коли мова заходить про котлети, у більшості людей виникає асоціація з соковитим м’ясним фаршем, засмажені до ніжної золотистої скоринки.

Але відомий кухар Євген Клопотенко нагадує, що котлети можуть бути не тільки м’ясними, а й овочевими. Наприклад, котлети з сочевиці з горохом стануть чудовою заміною м’ясному варіанту, для тих, хто не їсть м’ясо або дотримується посту.

{reklama}

Складові

150 г Сочевиця (зелена)

150 г Зелений горошок (заморожений)

300 г Картопля (відварений без шкірки)

1 шт. Цибуля ріпчаста

1 шт. Морква

1 дрібка Кмин (мелений)

1 ст. л. Соняшникова олія

4 ст. л. Панірувальні сухарі

за смаком Сіль та перець

Для соусу:

150 г Йогурт (натуральний)

1 ст. л. Оливкова олія

1 зубчик Часник

Спосіб приготування:

Сочевицю відваріть до готовності в підсоленій воді протягом 15-20 хвилин. Горошок відварить в киплячій воді протягом 10 хвилин. Горошок і варену картоплю потовчіть пресом для картоплі.

Лук почистіть і дрібно поріжте, моркву потріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на пательні з олією до прозорості цибулі. Додайте відварену сочевицю і тушкуйте 2-3 хвилини. Перекладіть піджарку в каструлю і подрібніть занурювальним блендером до пюреподібного стану.

Змішайте в мисці горохово-картопляне пюре з овочевою піджаркою, додайте мелений кмин, сіль і перець за смаком. Сформуйте з маси невеликі котлетки, обваляйте їх у сухі і обсмажте на пательні з соняшниковою олією до золотистої скоринки.

Приготуйте соус: змішайте йогурт, оливкову олію і подрібнений зубчик часнику. Подавайте котлети разом з соусом. Якщо дотримуєтеся посту, соус можна просто виключити.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад