Якщо у вас не має спеціальної йогуртниці для білого домашнього йогурту, ви можете приготувати його вдома у звичайній каструлі.
Але для цього вам потрібна рідка закваска, а не порошкова. Достатньо змішати закваску з молоком, щільно накрити харчовою плівкою та поставити в тепле місце на 8-10 годин.
Інгредієнти:
Закваска для йогурту (порошок) - 1 пляшечка або пакетик
Молоко - 1200 мл
Закип'ятіть молоко, остудіть його до кімнатної температури та всипте в каструлю закваску. Ретельно перемішайте молоко ложкою та розлийте по спеціальних баночках.
Поставте баночки з молочною сумішшю в йогуртницю, щільно закрийте її кришкою та виставте режим “Йогурт” на 8 годин.
Готовий білий йогурт в баночках охолодіть, накрийте кришками та поставте в холодильник. Зберігати готовий йогурт можна від 3 до 4 днів в холодильнику.
Додавайте до йогурту ягоди та фрукти або смакуйте просто так! Смачного!
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
17-03-2020, 22:30
0
1 286