Листковий пиріг з сиром
Інгредієнти:
Листкове тісто 500 г
Яєчний жовток 1 шт.
Масло вершкове 15 г
Яйце куряче 1 шт.
Сир твердий 350 г
Приготування:
Найперше потрібно розморозити тісто так, як вказано на упаковці. Віничком збиваємо яйце. Натираємо твердий сир. Бажано використовувати велику тертку. Далі до сиру вливаємо яйце, добре перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком. Начинка готова.
Наступний етап — підготовка форми. Попередньо увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Беремо тісто і розподіляємо його на дві частини: одна повинна бути трохи більшою за другу. Добре змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо більшу частину, залишаючи невисокі бортики. Заливаємо всередину начинку. Обережно накриваємо пиріг другою частиною тіста і добре защипуємо краї.
Далі робимо кілька проколів виделкою і відправляємо в духовку. Випікаємо до готовності.
Рулетики з сиром
Інгредієнти:
Листкове тісто 300 г
Сир плавлений (скибочками) 350 г
Шинка 150 г
Масло вершкове 10 г
Зелень за смаком
Приготування:
Поки розморожується тісто, поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
Далі беремо тісто і починаємо розкачувати його до товщини 4–5 мм. Наступний крок — викладаємо наші інгредієнти. Спочатку кладемо шматочок сиру, потім шинку. Посипаємо все зеленню і загортаємо в щільний рулетик. Розрізаємо його на невеликі частини.
Змащуємо деко олією і викладаємо на нього рулетики. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо 20 хвилин.
Косички із сиром
Інгредієнти:
Тісто листково-дріжджове 400 г
Куряче яйце 1 шт.
Сир кисломолочний 400 г
Сіль, перець за смаком
Зелень за смаком
Приготування:
Перший етап — розморожування тіста і прогрівання духовки до 180 градусів. Далі беремо сир і протираємо його через сито. Розтираємо з яйцем і додаємо сіль, перець і зелень.
Готуємо тісто. Розрізаємо його на дві частини. У нас вийде дві косички. Розгортаємо і розкачуємо. Умовно розділяємо тісто на три частини. Ліву та праву частину ріжемо смужками навскіс, залишаючи між порізами 1,5–2 см.
Викладаємо в середню частину начинку. Далі обережно по черзі загортаємо кожну смужку тіста так, щоб вийшла косичка. Повторюємо все те ж саме з другою косичкою.
Викладаємо косички на деко, застелене фольгою або папером для випічки. Ставимо в духовку на 30 хвилин. Для того, щоб у косичок була золота скоринка, перед тим, як ставити в духовку, змастіть верх яйцем.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram