DataLife Engine > новини > Що приготувати з листкового тіста: рецепти простих закусок із сиром

Що приготувати з листкового тіста: рецепти простих закусок із сиром

Що приготувати з листкового тіста: рецепти простих закусок із сиром

Листковий пиріг з сиром

Інгредієнти:

{reklama}

Листкове тісто 500 г

Яєчний жовток 1 шт.

Масло вершкове 15 г

Яйце куряче 1 шт.

Сир твердий 350 г

Приготування:

Найперше потрібно розморозити тісто так, як вказано на упаковці. Віничком збиваємо яйце. Натираємо твердий сир. Бажано використовувати велику тертку. Далі до сиру вливаємо яйце, добре перемішуємо. Додаємо сіль і перець за смаком. Начинка готова.

Наступний етап — підготовка форми. Попередньо увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. Беремо тісто і розподіляємо його на дві частини: одна повинна бути трохи більшою за другу. Добре змащуємо форму вершковим маслом і викладаємо більшу частину, залишаючи невисокі бортики. Заливаємо всередину начинку. Обережно накриваємо пиріг другою частиною тіста і добре защипуємо краї.

Далі робимо кілька проколів виделкою і відправляємо в духовку. Випікаємо до готовності.

Що приготувати з листкового тіста: рецепти простих закусок із сиром


Рулетики з сиром

Інгредієнти:

Листкове тісто 300 г

Сир плавлений (скибочками) 350 г

Шинка 150 г

Масло вершкове 10 г

Зелень за смаком

Приготування:

Поки розморожується тісто, поставте розігріватися духовку до 180 градусів.

Далі беремо тісто і починаємо розкачувати його до товщини 4–5 мм. Наступний крок — викладаємо наші інгредієнти. Спочатку кладемо шматочок сиру, потім шинку. Посипаємо все зеленню і загортаємо в щільний рулетик. Розрізаємо його на невеликі частини.

Змащуємо деко олією і викладаємо на нього рулетики. Ставимо в розігріту духовку і запікаємо 20 хвилин.

Що приготувати з листкового тіста: рецепти простих закусок із сиром


Косички із сиром

Інгредієнти:

Тісто листково-дріжджове 400 г

Куряче яйце 1 шт.

Сир кисломолочний 400 г

Сіль, перець за смаком

Зелень за смаком

Приготування:

Перший етап — розморожування тіста і прогрівання духовки до 180 градусів. Далі беремо сир і протираємо його через сито. Розтираємо з яйцем і додаємо сіль, перець і зелень.

Готуємо тісто. Розрізаємо його на дві частини. У нас вийде дві косички. Розгортаємо і розкачуємо. Умовно розділяємо тісто на три частини. Ліву та праву частину ріжемо смужками навскіс, залишаючи між порізами 1,5–2 см.

Викладаємо в середню частину начинку. Далі обережно по черзі загортаємо кожну смужку тіста так, щоб вийшла косичка. Повторюємо все те ж саме з другою косичкою.

Викладаємо косички на деко, застелене фольгою або папером для випічки. Ставимо в духовку на 30 хвилин. Для того, щоб у косичок була золота скоринка, перед тим, як ставити в духовку, змастіть верх яйцем.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад