Курячі гомілки з начинкою у листковому тістіІнгрелієнти:
Листкове тісто 500 г
Куряча гомілка 5–6 шт.
Твердий сир 250 г
Часник 2–3 зубчики
Перець чорний мелений за смаком
Для начинки: Твердий сир 100 г
Кріп 1 пучок
Помідор 100 г
Прованські трави 0,5 ч. л
Приготування:Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.
Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м'ясо й витягуємо кістку.
Натираємо куряче м'ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м'ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.
Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м'ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.
Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.
Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.
Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.
Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
14-02-2020, 23:04
0
902