DataLife Engine > новини > Легко та смачно: рецепт курки у листковому тісті

Легко та смачно: рецепт курки у листковому тісті

Легко та смачно: рецепт курки у листковому тісті

Курячі гомілки з начинкою у листковому тісті

Інгрелієнти:

{reklama}

Листкове тісто 500 г

Куряча гомілка 5–6 шт.

Твердий сир 250 г

Часник 2–3 зубчики

Перець чорний мелений за смаком

Для начинки:

Твердий сир 100 г

Кріп 1 пучок

Помідор 100 г

Прованські трави 0,5 ч. л

Приготування:

Ретельно миємо курячі гомілки та просушуємо їх за допомогою паперової серветки.

Акуратно витягуємо кістку з гомілки за допомогою гострого ножа. Для цього зрізаємо верхні та нижні жили, після — обережно відокремлюємо м'ясо й витягуємо кістку.

Натираємо куряче м'ясо сіллю, перцем і подрібненим часником. Поки м'ясо маринується, готуємо начинку. Для цього потрібно натерти сир на дрібній тертці та дрібно нарізати кріп і помідор. Всі інгредієнти ретельно змішуємо й додаємо прованські трави.

Твердий сир нарізаємо скибочками завтовшки до 3 мм і викладаємо між шкірою і м'ясом. Всередину гомілки відправляємо по 1 ст. л. начинки.

Розкачуємо тісто до 3 мм і нарізаємо тонкими смужками близько 1–2 см.

Кожну гомілку потрібно обернути по спіралі нарізаним тістом і викласти на змащене олією деко.

Запікаємо в розігрітій духовці 40 хвилин за температури 180 °C.

Гомілки можна натерти куркумою: це зробить страву ще ароматнішою.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад