Картопляні шашлички
Інгредієнти:
картопля — 1 кг;
бекон — 250 г;
сіль — 20 г;
чорний мелений перець — 3 г;
білий мелений перець — 3 г;
олія рослинна — 30 мл.
Приготування:
Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку.
Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.
Запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
гриби – 100 г;
вершкове масло – 70 г;
цибуля – 50 г;
картопля – 6 шт.;
часник – 1 зубчик;
розмарин – за смаком.
Приготування:
Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуючи пальцями, щоб вона не розпалася.
Викладаємо картоплю в форму на пергамент, змащуємо вершковим маслом. Солимо, перчимо та додаємо розмарин.
Зубчик часнику розчавлюємо плоскою частиною ножа і кладемо до картоплі.
Відправляємо в розігріту духовку до 180 С.
Гриби миємо, нарізаємо великими шматками.
Цибулю нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на вершковому маслі декілька хвилин, додаємо гриби і перемішуємо.
Смажимо гриби кілька хвилин, поки вони не зменшаться в розмірі.
Посипаємо картоплю тушкованими грибами і доводимо її до готовності.
Картопля по-закарпатськи
Інгредієнти:
картопля – 500 г;
кукурудзяне борошно – 1 склянка;
вершкове масло – за смаком;
бринза – 50 г;
сіль – за смаком.
Приготування:
Картоплю чистимо, нарізаємо кубиком та відварюємо у підсоленій воді до м’якості. Воду зливаємо
До готової картоплі насипаємо кукурудзяне борошно та ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок
Жаростійкий горщик щедро змащуємо маслом та викладаємо картопляну-кукурудзяну суміш
Зверху викладаємо шматочки масла та посипаємо натертою бринзою
Картопля по-селянськи
Інгредієнти:
картопля – 6 шт.;
масло вершкове – 50 г;
сир твердий – 250 г;
сіль -за смаком.
Приготування:
Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками і злегка приварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом і ставимо в нагріту до 180 ° С духовку. Запікаємо до золотистої скоринки.
В кінці дістаємо картоплю з духовки, посипаємо тертим сиром і знову ставимо в духовку на 3-4 хвилини.
Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram