DataLife Engine > новини > Картопля у духовці: смачні та прості рецепти

Картопля у духовці: смачні та прості рецепти

Картопля у духовці: смачні та прості рецепти

Картопляні шашлички

Інгредієнти:

{reklama}

картопля — 1 кг;

бекон — 250 г;

сіль — 20 г;

чорний мелений перець — 3 г;

білий мелений перець — 3 г;

олія рослинна — 30 мл.

Приготування:

Кільця великої картоплі маринуємо в рослинній олії, суміші із білого, чорного перців і солі. Бекон без шкірки нарізаємо слайсами. На дерев’яну шпажку нанизуємо найменше кільце, потім бекон, далі — кільце більшого розміру та знову бекон. Так нанизуємо всю картоплю і бекон — у картоплі повинна вийти її первісна довгасто-овальна форма. Кінці шпажок обмотуємо фольгою, відправляємо шашлички на решітку в духовку.

Випікаємо при температурі 200 ° C протягом 30 хвилин.

Картопля у духовці: смачні та прості рецепти


Запечена картопля з грибами

Інгредієнти:

гриби – 100 г;

вершкове масло – 70 г;

цибуля – 50 г;

картопля – 6 шт.;

часник – 1 зубчик;

розмарин – за смаком.

Приготування:

Картоплю розрізаємо вздовж на дві частини. Кожну частину нарізаємо впоперек, притримуючи пальцями, щоб вона не розпалася.

Викладаємо картоплю в форму на пергамент, змащуємо вершковим маслом. Солимо, перчимо та додаємо розмарин.

Зубчик часнику розчавлюємо плоскою частиною ножа і кладемо до картоплі.

Відправляємо в розігріту духовку до 180 С.

Гриби миємо, нарізаємо великими шматками.

Цибулю нарізаємо дуже дрібно і обсмажуємо на вершковому маслі декілька хвилин, додаємо гриби і перемішуємо.

Смажимо гриби кілька хвилин, поки вони не зменшаться в розмірі.

Посипаємо картоплю тушкованими грибами і доводимо її до готовності.

Картопля у духовці: смачні та прості рецепти


Картопля по-закарпатськи

Інгредієнти:

картопля – 500 г;

кукурудзяне борошно – 1 склянка;

вершкове масло – за смаком;

бринза – 50 г;

сіль – за смаком.

Приготування:

Картоплю чистимо, нарізаємо кубиком та відварюємо у підсоленій воді до м’якості. Воду зливаємо

До готової картоплі насипаємо кукурудзяне борошно та ретельно вимішуємо, щоб не було грудочок

Жаростійкий горщик щедро змащуємо маслом та викладаємо картопляну-кукурудзяну суміш

Зверху викладаємо шматочки масла та посипаємо натертою бринзою

Картопля у духовці: смачні та прості рецепти


Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

картопля – 6 шт.;

масло вершкове – 50 г;

сир твердий – 250 г;

сіль -за смаком.

Приготування:

Картоплю очищаємо від шкірки, нарізаємо великими скибочками і злегка приварюємо в підсоленій воді. Зливаємо воду, картоплю перекладаємо на пательню, поливаємо розтопленим вершковим маслом і ставимо в нагріту до 180 ° С духовку. Запікаємо до золотистої скоринки.

В кінці дістаємо картоплю з духовки, посипаємо тертим сиром і знову ставимо в духовку на 3-4 хвилини.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram



Повернутися назад