В'ялене м'ясо в домашніх умовах: рецепт м'ясного делікатесу

новини
2 333
0
В'ялене м'ясо в домашніх умовах: рецепт м'ясного делікатесу

В'ялене м'ясо в домашніх умовах

Інгредієнти:



1 кг свинини,

1 л води,

5 ст. ложок солі,

1 ст. ложка цукру,

спеції для розсолу:

2 шт. лаврових листа,

5 горошинок духмяного перцю,

1 шт. гвоздики,

спеції для обтирання:

червоний мелений перець,

чорний перець
,
духмяний перець горошком,

лавровий лист,

коріандр,

паприка,

кмин,

розмарин.

Приготування:

Перед тим, як зробити в'ялене м'ясо в домашніх умовах, приготуй розсіл, в якому воно буде маринуватися. Для цього у воду насип сіль із розрахунку 5 ст. ложок на 1 л води і розмішай до повного розчинення солі.

Поміщене в розсіл м'ясо має вільно плавати в рідині, тому відкоригуй об'єм води самостійно.

У воду додай цукор, лавровий лист, духмяний перець горошком, гвоздику, доведи до кипіння і провари 3-5 хвилин. Дай розсолу настоятися і охолонути до кімнатної температури. Дістань із нього спеції і викинь.

Очисти м'ясо від жилок і плівок, гарненько помий і дай стекти воді.

Краще брати свіже м'ясо, з вкрапленнями жиру, наприклад, свинячий ошийок. В'ялене м'ясо в цьому випадку буде в міру соковитим і смачним. Заморожене м'ясо слід спочатку розморозити до кімнатної температури, а потім маринувати.

Бажано вибирати довгастий шматок правильної прямокутної форми, не дуже товстий, інакше м'ясо може погано промаринуватися.

М'ясо помісти в емальований посуд, залий остиглим розсолом так, щоб він покривав м'ясо. Накрий кришкою і постав у холодильник на 1-3 дні в залежності від того, наскільки солоним в результаті ти бажаєш отримати в'ялене м'ясо. Чим довше простоїть м'ясо в маринаді, тим відповідно солонішим воно вийде.

1-2 рази на день м'ясо в розсолі слід перевернути.

По закінченні цього часу дістань м'ясо і обсуши його паперовим рушником. Потім поклади на обробну дошку під гніт приблизно на 1 годину, щоб із м'яса вийшов залишок розсолу.

Приготуй суміш спецій для в'яленого м'яса.

Вибираючи спеції, орієнтуйся на свій смак. Червоний мелений перець є гарним консервантом, тому його має бути багато.

Краще використовувати свіжомелені спеції - вони зроблять в'ялене м'ясо більш ароматним. Розітри в ступці до однорідного стану чорний і духмяний перець, коріандр, паприку, кмин. Лавровий лист і розмарин подрібни руками і також розітри в ступці. З'єднай всі спеції, додай червоний мелений перець, сіль і перемішай.

Ретельно натри м'ясо спеціями з усіх боків. Потім загорни його в чисту натуральну тканину або пергамент і перев'яжи ниткою. Відправ м'ясо в холодильник в'ялитися-валятися приблизно на 1 тиждень.

По закінченні цього терміну дістань м'ясо, обваляй його у свіжих спеціях, знову замотай у чисту тканину і підвісь у провітрюваному місці (на кухні, на веранді) на 2 тижні. Найскладніше - не з'їсти в'ялене м'ясо завчасно.

Подаючи в'ялене м'ясо на стіл, важливо правильно його нарізати. Скибочки мають бути тоненькими, майже прозорими, щоб легше танули в роті.

Читайте найоперативніші новини "МБ" у Facebook і Telegram
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач. Ми рекомендуємо Вам зареєструватись або зайти на сайт під своїм ім'ям.

0 коментарів

Ваше ім’я: *
Ваш e-mail: *
Код: Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: